Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sendikası, bu yıl eğitim alanında yaşananların tarihe kara bir leke olarak geçeceğini belirterek, eğitim çalışanlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan usulsüz atama, ötekileştirme ve ayrımcılığı kınamak için karne dağıtım günü beyaz giysiler giymeye davet etti.

Türk Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, karne dağıtım gününde bütün eğitim çalışanlarını beyaz giysiler giymeye davet etti. Bir eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini ancak bu yılın eğitim alanına kara leke olarak geçeceğini söyleyen Sarısayın, “Yapılan liyakati ön plana almayan idareci atamaları, okullardaki şiddet, mobingler ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz, eğitime uymayan uygulamalar ve davranışlar. Her defasında idari ve mülki yetkililere, ‘eğitimin kimyasını bozmayın, kötü yönetime dur deyin’ çağrısında bulunduk ama hiçbir zaman olumlu cevap alamadık.” dedi. Yandaş sendikanın gayretleriyle başarılı okul müdürlerinin, okul müdür yardımcılarının yandaş olmadıkları için görevden alındığı, öğretmenlerin rotasyonla tehdit edildiği bir dönem yaşandığını savunan Sarısayın, “Maalesef ki kişilikler kirlenmiştir. Yandaş görünmek zorunda kalan veya çıkarları için her kalıbın şeklini alabilen bir grup meydana gelmiştir. Hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde baskılar olmuştur. Bütün eğitim çalışanları, bu baskıyı iliklerine kadar hissetmiştir. Kişiliğinden ödün vermeyenlere, psikolojik baskı yöntemleriyle elinde ne kadar güç varsa saldıran Milli Eğitim müdürlükleri, güya eğitim çalışanlarını kendilerince hizaya getirmeye çalışmışlardır ama karşısında büyük bir direnişin de farkında olan bu yöneticiler, yakın gelecekte hukuk önünde hesap vereceklerini de unutmamalıdır. Dahası son süreçte öğretmenlerin, öğrencilerin ve okul müdürlerinin zorla miting alanına götürülmeye çalışıldığı günleri yaşıyoruz. Eğitimi siyasallaştırmayın. Eğitimden elinizi çekin. Eğitimi ve eğitimciyi daha fazla kirletmeyin.” çağrısı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümete, eğitimi yazboz tahtası haline getirmemeleri için seslenen Sarısayın, bu durumdan veli, öğretmen ve toplumun huzursuz olduğunu söyledi. Kirlenmiş ortamda temiz kalmayı başaran meslektaşlarını kutlayan Sarısayın, “Bu kirlenmeye dikkat çekmek, Milli Eğitim'de son dönemde yapılan her türlü usulsüz atama, ötekileştirme, ayrımlaştırma, çalışanları huzursuz etme, mobing uygulamalarını kınamak amacıyla 12 Haziran Cuma günü karne dağıtım gününde, bütün eğitim çalışanlarını beyaz giysiler giyerek Milli Eğitim’deki kirlenmeyi kınamaya davet ediyoruz.” dedi.