Türk Hava Kurumu (THK), 90. kuruluş yılı için sıcak hava balonu ile Ankaralılar'a gösteri yapmak istedi. Ancak THK, balonu şişiremeyince gösteri başlamadan sona erdi.
AnkaMall Alışveriş Merkezi önünde hazırlanan sıcak hava balonu, program öncesinde şişirilmeye çalışıldı. Uzun süre makine yardımıyla şişirilmeye çalışılan hava balonuna yeterince hava sağlanamayınca program yarıda kaldı. THK Genel Başkanı Vacit Öktem, 90. kuruluş yıldönümü oteller yerine halka açık alanda yapmak için böyle bir program tercih ettiklerini ancak hava şartlarından dolayı balonun şişirelemediğini söyledi.
Öktem, balonculuğun Türkiye'de tanınmasında THK'nın önemi olduğunu vurgulayarak, "Bugün Kapadokya'nın tanınmasında bizim etkimiz var. Bu sayede Kapadokya turizm şehri haline geldi." açıklamasında bulundu.
Öte yandan sıcak hava balonun bulunduğu seleye, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğrafının asılı olduğu dikkat çekerken, THK Başkanı Öktem, Özgecan'ı göklerde yaşatmak için bu organizasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti. Program sonunda şişirilemeyen sıcak hava balonu kaldırılarak, THK'ya götürüldü.