Türk Hava Kurumu’nda (THK) yolsuzluk ve rüşvet yapıldığı iddiaları ile ilgili aralarında THK eski başkanı Osman Yıldırım’ın da bulunduğu 41 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Mahkeme başkanı savunma yapan Osman Yıldırım’a ‘Oğlunuz milyonlarla oynuyor haberiniz yok yani.” diye sordu.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Osman Yıldırım ile oğlu Emre Yıldırım ve çok sayıda sanık katıldı. Tutuklu sanık THK eski başkanı Osman Yıldırım, savunması yaptı.

Yıldırım, kendisini tutuklayan Sulh Ceza Hakimi’nin kendisine dosyayı çok inceleyemediğini ve İnşallah ilk duruşmada çıkarsın dediğini ileri sürdü. Osman Yıldırım, THK yönetim kurulu başkanı olduğunda kurumun borcu olduğunu aldıkları ambulans helikopterler ile Avrupa’nın en iyi filosunu kurduklarını söyledi. Aldıkları helikopterler ile devamlı gelir elde ettiklerini öne süren THK eski başkanı, bu işleri yaparken ne rüşvet aldığını ne de görevini kötüye kullandığını kaydetti. Her gün 17 saat çalıştığını oğlunu doğru dürüst görmediğini ileri süren Yıldırım, “Halka el açmamak için bunlar yapılmalıydı.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım’ın ortak olduğu şirkete para aktarımı ile bir bilgisi olmadığını iddia edince mahkeme başkanı Yıldırım’a, “Oğlunuz milyonlarla oynuyor haberiniz yok yani.” diye sordu.

Emre Yıldırım ise babasının THK için çok çalıştığını ama kendisine katkıda bulunmadığını öne sürdü.

Emre Yıldırım’ın vasıtası ile kurulan ve herhangi bir mal ve hizmet almadığı halde sahte fatura kesildiği iddia edilen Azemoğlu şirketinin sahibi Hakan Azemoğlu, şirket kurulurken bir kantinde işletmeci olarak çalıştığını ve şirket kurulduktan 8 ay sonra daha aynı kantinde çalışmaya devam ettiğini kaydetti. Tanıdığı vasıtası ile Emre Yıldırım’ın kendisine geldiğini kaydeden Azemoğlu: “Emre Yıldırım bana, ‘seni adına şirket kuracağız ama yönetici ben olacağım’ dedi. Uçak almak için firma ile görüştür. Emre Yıldırım beni sadece uçak alınacak firma yetkilileri ile tanıştırdı, geri kalan işlemleri o yaptı. Ben tek korkum vergi borcuydu. Vergi borcu yoksa diğer işlerinde usule uygun olduğunu düşündüm.” şeklinde savunma yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlemen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede THK eski başkanı Osman Yıldırım’a rüşvet alma, zimmet, haksız mal edinme suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama, görevi kötüye kullanma ve sahte belge düzenlemek suretiyle Vergi Usul Kanunu muhalefet suçları isnat ediliyor. Osman Yıldırım’ın oğlu Emre Yıldırım’a ise rüşvet almak, zimmet, ve sahte belge düzenlemek suretiyle Vergi Usul Kanunu muhalefet suçlamaları yöneltiliyor.