Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, AK Parti hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savaştan medet uman bir anlayışla hareket ederek, adeta halkların DNA’sı ile oynadığını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 dilde, Kürtçe, Arapça ve Süryanice hazırlanan çocuk hikayeleri kitabının dağıtım töreninde konuşan Ahmet Türk, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Hükumetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrını eleştiren Türk, silahtan ve şiddetten asla bir şey beklemediklerini belirtti. Diyalog ve müzakereyle sorunları çözmek gerektiğinin altını çizen Ahmet Türk, "Silah ve şiddetin sorunları çözmeyeceğini söylüyoruz. İnanıyoruz ki barış konusundaki çabalar daha güçlü bir şekle Türkiye'nin ve Ortadoğu’nun politikalarında egemen olacak. Biz her zaman silahtan ve şiddetten asla bir şey beklemiyoruz. Bizim istediğimiz diyaloglar ve müzakerelerle sorunlarının çözümüdür. Demokratik yöntemlerinin esas alınmasıdır.” dedi.

Bir kaç gün sonra 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün kutlanacağını hatırlatan Ahmet Türk, ancak Ortadoğu’da ve Türkiye'de çatışmalı bir sürecin devam ettiğini kaydetti. Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün barış için çaba gösterenleri boşa çıkaracak bir anlayışın egemen olduğu görüyoruz. Özellikle hükümet ve cumhurbaşkanı gerçekten Türkiye’nin barışa demokrasiye ve Kürt sorunu çözümü sağlamaya yönelik bütün gelişmeleri ortadan kaldıracak bir anlayış ile sürece yaklaştığını görüyoruz. Adeta savaştan medet uman bir anlayışla bugün toplumların, halkların adeta DNA’sı ile oynuyor.

Ya susacaksınız veya bizler sizi susturacağız gibi bir mantıkla sürece yaklaşıyorlar. Oysa ki bizler Türkiye halkı ile birlikte demokratik bir geleceği oluşturmak hedefini esas alıyoruz. Bu hedeflerden asla sapmayacağız. Çünkü bizim siyasetimiz halkların kardeşliğine dayalıdır. Biz inanıyoruz ki hiçbir halk kendi başına mutlu olamaz. Ancak haklar birbirlerini anladıkları gün o coğrafyaya o bölgeye barışı getirebiliriz. Tekçi, ırkçı anlayışla asla bu sorunları çözemeyiz."