Türk İmar-Sen Samsun Şube Başkanı Mustafa Çakır, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ndeki bazı idareciler tarafından sendika üyelerine vaat, tehdit ve şantaj yöntemi ile istifaya zorlanmalarına tepki gösterdi.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çakır, son zamanlarda sendikalarına bağlı kurumlarda ve özellikle Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde sendikalarına üye çalışanlara mobbing uygulandığını söyledi.

Tarafsız olmaları gereken, herkese ve her sendikaya eşit mesafede olması gereken daire müdürlerinin sendika yönetici ve temsilciliğine soyunduklarını hatırlatan Mustafa Çakır, söz konusu amirlerin bağlı oldukları sendikaya diğer sendika üyelerini kayıt yapma yarışına girdiklerini söyledi. Çakır konuşmasına şöyle devam etti: "İşkal ettikleri makamları kullanarak birim amirleri ve çalışanlara talimatlar vererek üyelerimizi sendikamızdan istifaya ve başka sendikaya üye olmaya zorlamaktadırlar. Bu yapılanları en ince ayrıntılarıyla biliyoruz ve belgeleri de bizde mevcuttur. Oysa temel hak ve özgürlüklerin en önemlilerinden biri olan sendikalaşmanın engellenmesi 4688 Sayılı Sendikalar Kanununda ve ceza hukuku kapsamında bir suç. Türk İmar-Sen olarak kimsenin sendikamıza destek olmasını istemedik. Herkesi ve özellikle de kurum idarecilerinin her sendikaya eşit mesafede olmasını istiyoruz. Ama sendikamızı açıkça hedef alan bu idarecilere de asla meydanı boş bırakmayacağımızı göstereceğiz. Bir yerlerden talimat alan zatlar Türk İmar-Senin ve Türkiye Kamu-Sen'in ne olduğunu ve neler yapabileceğini henüz bilmemektedir. Üyelerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Üyelerimizi sindirmenize asla müsaade etmeyeceğiz."

Olayların takipçisi olacaklarını kaydeden Çakır, "İsimleri bizde saklı olan bu idarecilerin kendilerine gelmelerini, adil olmalarını, taraf olmamalarını ve yaptıklarından vazgeçmelerini bekliyoruz. Aksi halde Cumhuriyet Savcılarına ne Teftiş Kuruluna Suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz. Türk İmar Sen olarak meydanı kötü niyetlilere bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız." dedi.