Türk İmar Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez, Doğu Akdeniz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine, arama kurtarma, sivil savunma konusunda tecrübe ve bilgileri bulunmayan personellerin atandığını söyledi.

Zakir Akbilmez, Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis’e il afet ve acil durum müdürleri olarak ataması yapılan kişilerin afet ve acil durum, arama kurtarma, sivil savunma konusunda tecrübe ve bilgilerinin bulunmadığını kaydetti.

Deprem kuşağında bulunan Doğu Akdeniz Bölgesi’nin afetlere müdahale, sevk ve idare konusunda durumunun içler acısı olduğunu vurgulayan Akbilmez, “AFAD başkanlığınca; veteriner hekim, imam, sağlık memuru, sınıf öğretmeni ve belediye özel kalem müdürünü il afet ve acil durum müdürlerine atandı. Afetlerde çok büyük bedeller ödeyen aziz milletimizin bir daha bedel ödemeye tahammülü yoktur. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından valilik onayı ile yapılan atamalar ise kurumu içinden çıkılmaz bir duruma getirmiştir. Çalışanlar arasında huzursuzluklara neden olmuştur. Sivil savunma ve arama kurtarma konusunda tecrübeli kurum personelleri ötekileştirilmiş ve önemli makamlara diğer kurumlardan geçici görevlendirmeler yapılmıştır.” dedi.