Türk Kamu Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümeti tanımadığını söyledi.

Türk Kamu Sen Bölge İstişare Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümeti tanımadığını ifade etti. Yokuş, paralel safsatasıyla kamuda binlerce memurun mağdur edildiğini ve bunun da sorumlusunun Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti.

'ZALİMDEN, HAKSIZLIK YAPANDAN CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN OLUR MU?'

Cumhurbaşkanının sarayda emniyet müdürlerini toplayıp, 'Kurunun yanında yaş da yandı' sözlerini sert bir üslupla eleştiren Fahrettin Yokuş, " 'Kurunun yanında yaşı da yaktık' diyor sayın Cumhurbaşkanı. Düşünebiliyor musunuz, polisleri toplamış sarayına. Diyor ki, 'Ey emniyet çalışanları bu paralel var ya bu paralel, onun yüzünden kurunun yanında yaş da yandı. Polisleri, hakimleri, savcıları, herkesi yaktık.' Neden herkesi yaktın. Suçlu varsa cezasını görsün. Açık açık itiraf ediyor. Senin istihbaratın yok mu? MİT, askeri istihbarat ne işe yarar. Sen kamudaki binlerce memurunun istihbaratını yapamıyorsan bir çok insanın canını yakıyorsan ben sana nasıl Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümetim diyeyim. Demiyorum, tanımıyorum. Benim başbakanım da yok, hükümetim de yok, zaten Cumhurbaşkanım da yok. Zalimden haksızlık yapandan Cumhurbaşkanı, Başbakan olur mu?" dedi.

'DİLDE HZ. ÖMER ADALETİ, UYGULAMADA YEZİD'İ BİLE ARATACAK'

Programda konuşan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Cumhuriyet tarihinde hiç bir cumhurbaşkanının toplumda bugünkü kadar kutuplaştırıcı ve ötekileştirici olmadığını dile getirdi. Aydın, "Bu nasıl iştir; dilde Hz. Ömer adaleti, uygulamada inanın Yezid'i bile aratacak bir uygulama sisteminden bahsediyoruz. Bu Muharrem ayının mübarek günlerindeyiz. Muaviye ayağa kalksa, inanın bunların yaptığından utanır, bu zulmetten utanır." diye konuştu.