Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın Kuzey Irak'taki Türkmenler'e yardım etmediği iddiasıyla ilgili olarak 'Türk Kızılay'ı herkese yardım ediyor.' dedi. Akar, “Biz orada sürekli yardım malzemesi sevk edip Erbil üzerinden Kerkük, Altınköprü ulaşabildiğimiz her noktadaki Türkmen kardeşimize de yardım ediyoruz. Kuzey Irak ve Kerkük tarafına gönderdiğimiz TIR sayısı 200 geçmiştir. Biz Türkmenlere yardım ettik, etmediğiniz dedikleri için bunu ifade ediyorum. Ama biz Kızılay olarak din, dil ayrımı yapmıyoruz. Türkmenler kadar, Kürt kardeşlerimize, Ezidi, Süryani, o bölgede yaşayan insani yardıma ihtiyacı olan kim varsa yardım ediyoruz. Hatta orada insani yardıma ihtiyacı olan İstanbul’da yaşayan bir kısım Ermeni ve Süryani cemaatlerine de sürekli olarak yardım ediyoruz.” dedi.

'MİT TIRLARININ BİZİMLE ALAKASI YOK'

Hatay ve Adana'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu belirtilen TIR'larla ilgili soruya ise 'Bizimle alakası yok.' dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay’ın yapmış olduğu kurumsal algı araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, araştırma katılanların yüzde 87'si Kızılay'ın zamanında ulaşacağını ve afete müdahele edeceğini söyledi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kurumsal algı araştırmasının 26 ilde 3 bin 645 kişi üzerinden yapıldığını açıkladı. Akar, “Toplumun yüzde 77,8’i bize yardım kuruluşu ismi söyleyin dediğimizde bize hala Kızılay’ın adını veriyor. Kızılay’ı takip eden kurumun en yakın almış olduğu yüzde ise yüzde 32,6. Türk halkı Kızılay haberlerine dikkat kesiliyor. Çünkü Kızılay, Türk milletinin merhamet eli. Kızılay’ın çalışmalarında bilgi sahibiyim ve biraz bilgi sahibiyim diyenlerin oranı yüzde 95,3.” Akar, çalışmaya katılanların 91,81’inin Kızılay'ı başarılı bulduğunu ifade etti.

"HALKIN YÜZDE 70’İ KIZILAY’A YARDIMDA BULUNUYOR"

Araştırma sonuçlarına göre, halkın yüzde 69,5’u Kızılay'a yardıma bulunuyor. Kızılay’ın en çok bilinen çalışması yüzde 77,3 ile kan konusunda cevaplandığının bilgisini veren Akar, “Kan konusunda gerçekten çok büyük bir çalışma içindeyiz. 2005 yılında sistematik olarak kan toplamasını başlattık. Gönüllü kan toplama projesi başlattık bunda başarılı olduk. 2005 yılında Türkiye genelinde 305 bin ünite kan zorla toplanmaktaydı. 31 Aralık 2014 itibariyle 1 milyon 865 bin ünite kan topladık. Bu da çarpı üçü kadar insana şifa oldu.” diye konuştu.