Erdem, partisinin Afşin Teşkilatının Ulu Camii önünde düzenlediği iftar etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi'nin gölgesinde, Ramazan Bayramı'nın bizleri mutluluğa ulaştıracağı çok özel günlerin yaşandığını söyledi.

Ramazan ayında birlik ve beraberliğin, kaynaşma, dayanışma seviyesinin en üst seviyeye ulaştığı günler olduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti: "Tutmuş olduğumuz oruçlar bugünün tabiriyle bir empati yapmamıza neden oluyorsa o zaman Allah katında makbul olur. Eğer oruçlarımızı sadece aç kalma amacına maruz olarak değil ama Allah'ın eşrefi mahluk olarak yaratmış olduğu yavruları, bizlerden farkı imkanları  olan insanları  anlama ve tanıma fırsatı oluyorsa o zaman oruç, oruç olma özelliği taşıyacaktır.

Bugün çöplükten ekmekleri toplayanların olduğu bir dönemde, milyarların çöpe atıldığı bir dünyada, ben Müslümanım deyip aç ve susuz halde Allah'a kulluk görevlerini yapanları isyan durumuna getirenler bedelini ödeyecekleri güne hazır olmaları lazım. Türk milleti İslam'ı ana kucağında ve baba ocağında öğrendi."

Erdem, iftar soflaralarının, ülkenin birlik ve beraberliğinin, gelenk ile göreneklerimizin sonsuza kadar devam etmesini temenni etti.

Türkiye'yi yönetenlerin Türk adını kullanmamakta ısrar ettiğini savunan Erdem, "Bu olay Türk milleti için yüz kızartıcı bir ayıp, Müslüman Türk milleti için telafisi olmayan bir eksikliktir" ifadesini kullandı.

İftar etkinliğine, MHP Kahramanmaraş  Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale ile yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.