Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye getirilişinin 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da kepenk kapatma eylemi düzenlendi. Kentte alınan güvenlik önlemlerinde Türk mühendisleri tarafından yapılan tam donanımlı 'Ural' zırhlı aracı ilk kez görücüye çıktı.

İŞ YERLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ KEPENK KAPATTI

15 Şubat 1999 yılından Kenya'dan Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümünü protesto etmek için Diyarbakır'ın bazı noktalarında kepenkler kapatıldı. Bağlar ilçesinde bulunan Sunay, Nükhet Coşkun ve Emek Caddelerindeki iş yerlerinin büyük bölümünün kepenk kapattıkları görüldü. Kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda TOMA, panzer, akrep gibi zırhı araçların kentin belirli noktalarına yerleştirilmesi dikkat çekti.

TÜRK MÜHENDİSLERİ YAPTI, İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Öte yandan, Türk mühendisleri tarafından yapılan 'Ural' isimli tam donanımlı zırhı araç da, toplumsal olaylarda ilk kez kullanılmaya çıktı.

"HALK KÜRSÜSÜ"

BDP'nin İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın, Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıyla kent merkezinde düzenlediği "halk kürsüsü" etkinliğinin son gününde Batıkent meydanında toplanan grup, Bağlar Dörtyol'a doğru yürüyüş düzenledi.

"KÜRTLER İÇİN KARA GÜN"

Yürüyüşün sonunda gruba hitaben konuşan Kışanak, 15 Şubat'ın Kürtler için kara bir gün olduğunu savunarak, "Mücadelemiz daha güçlü, kazanmaya daha yakınız, komployu halkımızın mücadelesi sayesinde yerle bir ettik" dedi.

"BAŞKAN APO'YU AMED'DE İSTİYORUZ"

"Sadece İmralı'nın dört duvarı kalmıştır. Bu nedenle biz diyoruz ki artık o dört duvara da gerek yok" diyen Kışanak, konuşmasını şöylü sürdürdü:

"Başkan Apo'yu Amed'de istiyoruz. Çözüm sürecinin kesintiye uğramadan başarılı bir şekilde ilerlemesi için boşa çıkartılmış bu İmralı sisteminin dağıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Başkan Apo zaten özgürdür. O'nun sözleri tüm dünyada gündem yaratıyor. Başkan Apo, Amed'e, Kürdistan'a gelecek, halkıyla buluşacak."

POLİSTEN MÜDAHALE

Kışanak'ın konuşmasının ardından dağılan grupta yer alan yüzü maskeli bazı kişiler, polise ses bombası ve havai fişekle saldırdı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçtı.