Macaristan'da Türk girişimciler tarafından kurulan Orkide Okulları Pangea Matematik Yarışması'nı 7. kez düzenledi.

Ülke çapında yaklaşık 56 bin ilk, orta ve lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen sınav, ücretsiz ve alanında tek olması bakımından da Macarlar için ayrı bir önem arz ediyor.

Macaristan hükümeti tarafından da desteklenen yarışmanın soruları Macar matematikçi Nágy Dénes'in başkanlık ettiği akademik bir heyet tarafından hazırlanıyor.

Sınav başta Budapeşte olmak üzere Debrecen, Pécs, Miskolc, Kecskemét, Székesfehérvár gibi Macaristan'ın büyük kentlerinde aynı anda yapıldı.

Yarışmada derece yapan başarılı öğrenciler, Nisan ayında gerçekleştirilecek törende ödüllerini Macar eğitim bakanının elinden alacak.

Orkide Okulları Genel Müdürü Efkan ünlü, "Macar Eğitim Bakanlığı'nın ve üniversitelerin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz matematik yarışmasının yedincisini düzenledik. Yarışmaya olağanüstü bir katılım gerçekleşti. Macaristan genelinden toplamda 638 okuldan 55 bin 623 öğrenci sınava girdi. Gelecek yıl bu sayıyı ikiye katlamayı planlıyoruz.''

2006 yılından beri iki dilli (Macarca ve İngilizce) eğitim veren Macaristan Orkide Eğitim Kurumları’nın iki ayrı yerleşkesi mevcut. Anaokulu-ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim gördüğü okullarda Macar eğitim sistemi uygulanıyor. Türkçe ise seçmeli dil dersi olarak okutuluyor.