Türk Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, Koza-İpek Medya Grubuna yapılan operasyon sonrasında bir açıklama yaptı ve “Bu operasyon Türkiye’nin özgürlüğüne, demokrasisine ve hukukuna yapılmış bir operasyondur” dedi. Özgüç, "Bugün iş dünyasına ve muhaliflere 'Teröre mali destek' operasyonu yapanlar, yarın ‘Teröre mali destek’ olmaktan, gerçek hakimlerin karşısına çıkacaklardır." dedi.

Ahmet Eyüp Özgüç, 'Türkiye kamuoyuna' başlığı altında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bu gün sabah saatlerinde yaşananlar, maalesef Türkiye Cumhuriyeti için tehdit, tehlike, korku ve utanç dolu bir uygulamadır. Kaçaksaray ve AKP rejimi tarafından, ülkemizin en nezih ailelerinden ve en saygın kurumlarından biri olan Koza-İpek Holding’e yapılan operasyon, Türkiye’nin özgürlüğüne, demokrasisine, hukukuna yapılmış operasyondur.

BU BİR DARBE DÖNEMİDİR

Türkiye, tarihinin en adi biçimde gerçekleştirilen bir darbe sürecini yaşamaktadır. Bu bir darbe dönemidir. Türkiye’nin tüm demokratik kurumlarını, objektif basın kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve hala AKP’nin kölesi olmamış iş dünyasının temsilcilerini, Kaçaksaray ve AKP rejiminin darbesine karşı dimdik durmaya; demokrasimizi savunmaya; ülkemize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bugün iş dünyasına ve muhaliflere 'Teröre mali destek' operasyonu yapanlar, yarın ‘Teröre mali destek’ olmaktan, gerçek hakimlerin karşısına çıkacaklardır. Biz Türk Parti olarak ülkemizi bu utançtan temizlemek için verdiğimiz mücadeleye, darbe rejimine karşı durmaya ve ülkemizi her geçen gün daha çok sevmeye devam edeceğiz.”