Sağlık Bakanlığı'nın hastalar ile sağlık çalışanları arasındaki iletişimi arttırmak amacıyla başlattığı "Şifa Veren Ele Vefa" projesine, Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol'dan tepki geldi. İzmir'deki kurum yöneticilerinin, yanlarına iki hasta alarak doktor veya 112 çalışanlarını ziyarete gitmesini öngören projenin seçim yatırımı olduğunu öne süren Doğruyol, "Kurum yöneticileri zorla ziyarete gönderilerek, vatandaşlar üzerinde etki oluşturulmaya çalışılmaktadır." dedi.

Sağlık Bakanlığı, hastaların kendilerini muayene ederek sağlıklarına kavuşmasını sağlayan doktor ve 112 çalışanlarıyla tanışması, aralarındaki iletişimin güçlenmesi amacıyla, "Şifa Veren Ele Vefa" adında bir proje başlattı. Proje kapsamında, İzmir İl Sağlık müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe Sağlık müdürlerinin, yanlarına iki hasta alarak sağlık çalışanlarını ziyaret etmeleri istendi. Bakanlık tarafından verilen talimatta, doktor ya da acil tıp teknisyenlerini ziyarete gelen hastaların, yanlarında hediye olarak çiçek ve çikolata getirmeyi de ihmal etmemesi istendi.

HASTA BİLGİLERİNİ İSTEDİLER

Ziyaret edilecek sağlık çalışanlarının daha önceden bilgilendirilmesini ve rızalarının alınmasını isteyen bakanlık yetkilileri, ziyarete ait raporların da 19 Mart 2015 tarihine kadar kendilerine iletilmesi talimatı verdi. Dosya şeklinde düzenlenmesi talep edilen raporlarda hastanın adı ve soyadı, adresi, iletişim bilgileri ve görev yerlerinin de bulunması gerektiği ifade edildi. Verilen talimatın aksatılmadan yerine getirilmesini isteyen bakanlık yetkilileri, 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerin sağlık görevlilerini onurlandıracağını, hastalar ile çalışanlar arasındaki bağı da güçlendireceğini belirtti.

'SEÇİM YATIRIMI'

İzmir'deki yetkililer, yanlarına hastaları da alarak ev ziyaretlerine gitmeye başlarken Türk Sağlık SenŞube Başkanı Doğruyol'dan, projeye sert tepki geldi. İzmir'de çözüm bekleyen birçok meseli olduğuna dikkat çeken Doğruyol, bu projenin tamamen seçim yatırımı olduğunu öne sürdü. Sağlık personeli üzerinden vatandaşların etkilenmeye çalışıldığını savunan Doğruyol, "Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'deki hastaneler ve personelin çalışma koşullarında ciddi problemler bulunurken bakanlığın bu tarz işlerle uğraşması, tamamen seçime yöneliktir. Kurum yöneticileri zorla ziyarete gönderilerek, vatandaşlar üzerinde etki oluşturulmaya çalışılmaktadır. Birçok arkadaşımız da işlerinin aksadığı gerekçesiyle durumdan şikayetçi oldular. Bakanlık bu işlerle değil, sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmakla uğraşmalı." dedi.