Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde yaşananlara tepki gösterdi. Aydın, “Vicdanı olmayan ve katliamlarla varlığını sürdüren devletlerarasında en ön sıralarda yer tutan Kızıl Çin, Doğu Türkistan’da soykırıma devam ediyor. Doğu Türkistan’da oruç tutanlara zulüm uyguluyor, işkence ediyor ve katlediyor. Ne yazık ki dünya bu vahşete seyirci kalıyor.” dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, İslam dünyasının hala ve ısrarla aymazlığını sürdürdüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı: “İslam dünyası ise hala ve ısrarla aymazlığını sürdürmeye devam ediyor. Her bir ferdi sessizce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Ülkemizde ise akan kan Türk milletinden olunca domates suyu muamelesi çekiliyor. Bir taraf LGBT’lileri, Çin’de kesilen köpekleri dert edindikleri kadar kardeşlerimizi dert edinmiyor. Bir tarafta Mısır’ın derdiyle dertlenip, Rabia’ya kederlendiği kadar hem soydaşı hem dindaşı olan öz ve öz kardeşini sahiplenmiyor.”

BU ZULME SESSİZ KALINMAMALIDIR

Hem devlet hem millet olarak Çin’e karşı ne bir tavır alındığını ne de üst perdeden bir itiraz yükseltildiğini kaydeden Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir insanlık suçuna ancak böyle görmezden gelinebilir. Bu yüzden Hem Türkiye, hem de İslam dünyası bu halde iken dünyaya uyuma demek açıkçası anlamsız kalıyor. Uyanması gereken İslam dünyası, Türk milletidir. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Çin’in vahşetini kınıyor ve Doğu Türkistan’da hunharca katledilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlenen cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir.”