İzmir’de Türk Tabipler Birliği’ne yönelik yapılan baskının arkasından yine 'makul şüphe' çıktı. Arama kararını, Savcı Okan Bato’nun talebi doğrultusunda, kamuoyunda 'proje mahkemeler' olarak nitelendirilen 5. Sulh Ceza Hakimliği verdi. Arama izninin Şifa Üniversitesi ve hastaneleriyle hiçbir ilgisinin olmamasına rağmen operasyon Şifa Üniversitesi’ne yapılmış gibi gösterildi.

AK Parti iktidarı tarafından yapılan yasal düzenlemeyle uygulamaya sokulan 'makul şüphe yasası' ve 'proje mahkemeler' olarak nitelendirilen Sulh Ceza Hakimliği aracılığıyla merkezi İzmir'de bulunan, sağlık hizmeti ve eğitimi alanında önemli işlere imza atan Türkiye Tabipler Vakfı’na, polisler baskın yaptı. Savcılık, Türk Tabipler Birliği ve Bursa’da bulunan C.Y.L. Turizm Gıda Sağlık Hizmetleri AŞ. isimli firmada, vakfın iktisadi işletmesi ile ilgili tüm belgelere, temin edilecek diğer suç unsurlarına el konulması amacıyla arama ve el koyma kararı verilmesini talep etti. Ayrıca savcılık, bilgisayar, laptop, notbook, tablet ve bilgisayar kütüklerinde arama yapılması, bilgisayar kayıtlarından kopya çıkarılmasını istedi.

MAHKEME REDDETTİ, BURSA’DA HİÇ ARAMA YAPILMADI

5. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın Bursa’daki şirkete ait adreste arama yapılması talebini yargı sınırları dışında kalması nedeniyle reddetti. Türkiye Tabipler Vakfı’na ait büroda arama yapılması talebini ise 'makul şüphe' gerekçesiyle bir defaya mahsus olmak üzere kabul etti. Arama, Türkiye Tabipler Vakfı’nda yapılmasına rağmen, bazı basın kuruluşlarının Şifa Üniversitesi ve hastanelerinde arama yapılıyormuş gibi göstermeye çalışması dikkat çekti.