Haklarını alamadıklarını iddia eden Türk Telekom’a bağlı ART isimili taşeron firmasında çalışan işçiler, grev için Sultanbeyli-Pendik sınırındaki mesire alanında bir araya geldi. Anadolu yakasındaki müdürlüklerde teknik personel olarak çalışan yüzlerce işçi, haklarını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler eylemi talepleri karşılanana kadar sürdüreceklerini söyledi.

Türk Telekom adına faaliyet yürüten ART firmasında çalışan taşeron işçiler, geç ödenen maaşları, arıza ve kazalardan dolayı yapılan kesintiler, ödenmeyen primler ve yapılmayan zamlar nedeniyle iş bırakma eylemine başladı. Anadolu yakası Telekom Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, Sultanbeyli-Pendik sınırında bir araya gelerek firma yetkililerine seslerini duyurmak istedi. 200 araç eşliğinde boş bir araziye gelen yüzlerce işçi, daha önce de iki defa iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini, ancak verilen vaadlerin yerine getirilmemesi üzerine tekrar iş bırakma eylemi başlattıklarını söyledi. Yapılan haksızlıklara itiraz eden bazı arkadaşlarının daha önce işlerine son verildiğini kaydeden işçiler, bu nedenle haklarını elde etmek için toplu olarak iş bırakma eylemi başlattıklarını söyledi.

Söz verildiği halde maaşlarına yaklaşık 1,5 yıldan bu yana iyileştirme yapılmadığını kaydeden işçiler, maaşlarından yasal olmayan kesintilerin yapıldığını da belirtti.
İşçiler Talepleri yerine getirilene kadar iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Firma yetkililerinden ise çalışanların cep telefonlarına “Merhabalar, Çalışmış olduğunuz müdürlüklere mail atılarak 15.00'e kadar çalışan ve çalışmayan listeleri istenmiştir. Bu mesaj son uyarı niteliğinde olup ivedi bir şekilde işbaşı yapmanız ve müdürlüğünüzdeki listeye adınızı yazdırmanız gerekmektedir. 15.00'de gelecek listeye göre çalışmayan personellerin tamamının İş kanununun 25./II-g maddesi gereğince çıkış işlemleri gerçekleştirilecektir. Çalışmamakta kararlı olan personeller Sarıgazi veya Dolayoba santrallerine gelerek üzerlerine zimmetli olan ne varsa (Araç,Tablet,Ölçü cihazı Vs.) derhal teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde bu teslimatların bugün yapılmaması durumunda da firmamız suç duyurusunda bulunacaktır. ART” şeklinde mesaj gönderildiği öğrenildi.