İHH Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Yetim Dayanışma'' programında yaptığı konuşmada, yetimlere gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. Yetimlere yapılan desteğin önemine dikkat çeken Erayman, şunları kaydetti:
     ''İnsanın hayatta nelerin başına geleceğine bilemez. Bu programda yetimlerimiz yani çocuklarımız için buradayız. Onlara İHH olarak elimizden geleni sunma gayreti içerisindeyiz. Kahramanmaraş dahil diğer illerde de bu gibi yararlı faaliyetleri sürdürmekteyiz. Gücümüz yettiği kadar da sürdüreceğiz. Onlara bakmak bizim boynumuzun borcu. Eğer bu yetimleri bir nebze olsun mutlu edebiliyorsak, bizden mutlu insan olamayacağını düşünüyorum. Yetimlere yapılan iyilikler, Allah nazarında karşılığını alacağına inancımız tamdır.''
     Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Zeynep Arıkan ise bu tür yararlı projelerde yer almanın gurur vesilesi olduğunu belirtti. İHH Genel Başkan Yardımcısı Başkanı Murat Yılmaz da vakfın projeleri hakkında bilgi verdi.
     Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan'ın yetimleri anlatan konuşmasının ardından, yetim çocukların ''Gelecek Hayaliniz'' yarışması kapsamında kaleme aldıkları şiir ve yazıları okundu. Programda, yetim çocukların yaptıkları resimler açık artırma usulüyle 3 bin TL'ye satıldı. İHH Kahramanmaraş Şubesi 115 Suriyeli yetim çocuğa 5 bin 750 liralık hediye çeki verdi.
     Şiir, resim ve mektup yarışmalarında dereceye giren yetimlere, 20 adet tablet bilgisayar, 2 adet cep telefonu, 1 adet masaüstü bilgisayar, 1 adet bisiklet, 3 adet kol saati, 4 adet kalemli Kur'an-ı Kerim, 60 adet giyim çeki ve bütün çocuklara muhtelif oyuncaklar dağıtıldı.
     Programın sonunda Suriyeli yetimlerin seslendirdiği Arapça ve Türkçe şarkılar seslendirdi.
     Etkinliğe, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Yardımcısı Sinan Baş, daire müdürleri, kamu ve özel kurum temsilcileri, İHH vakfı yöneticileri, gönüllüler, sponsorlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.