Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'nın Kayseri’de yaptığı gösteri nefesleri kesti. Türk Yıldızları’nın gösterisi izlemek için öğle saatlerinde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’na akın eden yaklaşık 40 bin kişi gösteri üç saat sonra izleyebildi.

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda Türk Yıldızları havacılık etkinliği çerçevesinde gösteri yaptı. Türk Yıldızları’nın gösterisi öncesinde otobüslerle hava üs komutanlığına taşınan vatandaşlar, aşırı ilgili nedeniyle otobüslerin yetersiz kalmasından dolayı kısa süreli sorun yaşadı. Nizamiye girişinden sonra otobüslerle gösteri alanlarına tekrar taşınan vatandaşlar, burada kargo uçaklarını yakından görme imkanı buldu. Uçaklara binen vatandaşlar, anı olarak bol bol fotoğraf çektirdi. Askeri silahları ve teçhizatları da yakından görme imkanı bulan insanlar, mehter takımının konserini dinledi. Ardından Türk Hava Kuvvetleri envanterine en son katılan Atlas ve diğer kargo uçaklarının gösterisini izledi. Akrobasi uçaklarının gösterisini büyük beğeni ile izleyen vatandaşlar, son olarak Türk Yıldızları’nın gösterisini yakından izleme fırsatı buldu. Yapılan anonslarda gösteriyi izlemek için hava üs komutanlığına gelen kişi sayısının 40 bine yaklaştığı bildirildi.

Türk Yıldızları ekibi son hazırlıklarının ardından havalandı. Ancak 8 uçakla yapılan gösteri Kayseri’de 7 uçakla yapıldı. Uçaklardan birisi havalanmadı ve sorun olduğu için hangara çekildiği belirtildi. Türk Yıldızlarının kırmızı ve beyaz dumanlar püskürterek yaptığı geçişler, birbirinden heyecanlı hareketleri, yine dumanla gökyüzüne çizdikleri kalp işareti ve benzeri gösterileri izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Gösteri sırasında aşırı sıcaktan dolayı bayılanların fazla olması dikkat çekti. 112. Acil Servis ekipleri bayılanlara anında müdahalede bulunarak, gösteri alanına kurulan çadırda tedavi hizmeti verdi. Gösteriye Kayseri Valisi, milletvekilleri, askeri personel katıldı.