Adana'da eşi ve çocuklarıyla yemek yediği sırada, evini basan kar maskeli 3 kişi tarafından silahla vurularak öldürülen tekstil işçisi 33 yaşındaki Ethem Türkben'in cenazesini alan arkadaşları ile yakınları tekbir getirip terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı. HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, öldürülen kişinin partileriyle alakasının olmadığını ancak bir sene önce dini bir yaşantıya başladığını söyledi.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi mahallesinde Suruç'taki bombalı saldırının protesto edildiği sıralarda evine gelen kar maskeli 3 kişi, Ethem Türkben'i eşi ve çocuklarıyla akşam yemeği yediği sırada evini basarak silahla ateş etti. Türkben, karnına aldığı iki kurşunla ağır yaralandı. Hastaneye götürüldüğünde öldüğü belirlenen Türkben için Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Türkben'in yakınları ile arkadaşları cenazeyi tekbirlerle buradan aldı. 100 kişilik bir grup morg önünde, PKK'ya lanet yağdırdı. Bu arada, Türkben'in bir yakını "Canım, nereye gidiyorsun sen bizi bırakıp. Bebeklerini kime emanet edip gittin" diyerek gözyaşı döktü. Türkben'in cenazesi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde defnedilecek.

"HERKESİN KENDİNİ KORUMASI KAOS DOĞURUR"

HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, cinayeti işleyen faillerin bir an önce bulunması gerektiğine dikkat çekti. Yavuz, olayın ardından herkesin kendi kendini koruma refleksine gireceğini anlatarak, bunun da toplumda kaosa yol açabileceği uyarısında bulundu. Yavuz şunları kaydetti: "Dün gece yaşanan cinayette Ethem adında bir vatandaş vurularak katledildi. Bununla ilgili HÜDA-PAR üyesi olarak haber yapıldı. Bu kardeşimizin HÜDA-PAR'A üyeliği yok. Halk tabiriyle birkaç sene önce kendine çeki düzen vermiş, sakal bırakmış, camiye gidip gelen, camide Kur'an dersi veren bir şahıs. Öncelikle emniyetin ve güvenliğin olmadığı zaman durumun nereye geldiğinin sonucudur. Yani Emniyet görevini yapmazsa, devlet görevini yapmazsa artık vatandaşlarının da can güvenliğinin olmadığı, ortaya çıkıyor. Öncelikle bu işin görevlisi olan emniyet yetkilileri, sorumluluğunu yerine getirmezse, halkın can mal güvenliğini sağlamazsa Allah muhafaza bu kez vatandaşlar, herkes kendini koruma refleksine, herkes kendi kendini koruma durumuna girecek, bu da büyük bir tehlikedir. Bu toplumun içinde bir kaosun oluşmasına sebebiyet verir. Bundan ciddi biçimde kaçınmak lazım. Öncelikle hükümetin, güvenlik güçlerinin görevini ciddi bir şekilde yapması lazım, faillerinin bir an evvel yakalanması lazım. Bunun cezası neyse verilmesi lazım."