Daha önceki yıllarda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan Dünya çocukları, Sinop’un Boyabat ilçesinde gösteri yaptı. 13 farklı ülkeden gelen 15 kişilik öğrenci grubu, verdiği müzik ziyafeti ile Boyabat’ı inletti.

Özel bir şirketin davetlisi olarak Boyabat’a gelen Türkçe'nin çocukları, Çamlıca Tepe Düğün Salonu’nu hınca hınç dolduran Boyabatlılara müzik ziyafeti verdi. Çocuklar seslendirdikleri birbirinden güzel türkü, şarkı ve şiirlerle Boyabat’ta adeta mini bir olimpiyata imza attı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve binlerce kişinin izlediği şölende, zaman zaman duygusal anlarda yaşandı. Çocukların seslendirdiği şarkı ve türkülerle eğlenen Boyabatlılar, okunan şiirlerle de duygusal anlar yaşadı.

Boyabat’ta ve Boyabatlılarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirten çocuklar, gittikleri her yerde sergilenen Türk misafirperverliği ve kardeşliğinin kendilerinde önemli izler bıraktığını söyledi. Çocuklar zaman zaman yaptıkları espirilerle de izleyenleri güldürdü.

Program sonunda, Türkiye ve dünya barışı adına hayatını eğitime adamış öğretmenleri yetiştiren ve yetiştirmekle kalmayıp dünyanın dört bir yanına eğitim gönüllüsü olarak gönderen anne ve babalara çeşitli hediyeler takdim edildi.