Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Aydın Doğan’a yakın bir tarihte, Akın İpek’e şu anda, bir terörist muamelesine götürecek çakıl taşları döşeniyorsa aynı şey şu anda belli mahfillerde derin yönetim tarafından hazırlanmakta.” dedi.

1 Kasım seçimleri için değerlendirme toplantısı yapan Genel Başkan Türker, “Bu seçim medya üzerinden yürütülecek bir seçim, o nedenle bu baskılar başladı, başlayacak. Bu korku bütün diğer medya gruplarına yayılacak, üniversitelere yayılacak, sermaye kesimine yayılacak.” diye uyardı.

Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, genel merkez binasında 1 Kasım seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türker, ifade özgürlüğünü ortadan kaldıracak mecralar ortadan kalkarsa Türkiye’nin nasıl olduğunun sorulmadığını dile getirdi. "Çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağız?" diye sorulduğunu belirten Türker, çocuklar için gelecek nesilleri yaptıklarını aktardı. Türkler, “Aydın Doğan’a yakın bir tarihte, Akın İpek’e şu anda, bir terörist muamelesine götürecek çakıl taşları döşeniyorsa aynı şey şu anda belli mahfillerde derin yönetim tarafından hazırlanmakta. Diğer bütün yayın organları Aydın Doğan’a sahip çıkın. Çünkü Aydın Doğan hesabı bittikten sonra sıra size gelecek, onların da sıralaması var.” diye konuştu.

1 KASIM SEÇİMLERİ MEDYA ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK BİR SEÇİM

1 Kasım seçimlerinin medya üzerinden yürütülecek bir seçim olduğunun altını çizen Türker, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu seçim medya üzerinden yürütülecek bir seçim, o nedenle bu baskılar başladı, başlayacak. Bu korku bütün diğer medya gruplarına yayılacak, üniversitelere yayılacak, sermaye kesimine yayılacak. Sermaye kesiminde sadece para gelmesin, üretim yapan üretim araçlarının mülkiyetine yönelik olacak. Bu nedenle bu seçim çok önemli.”

MEDYAYA YAPILAN OPERASYONLAR SIRAYLA DEVAM EDECEK

Medyaya yönelik yapılan operasyonların devam edeceğini açıklayan Türker, “Medyaya yönelik yapılan bunun içinde Koza İpek Grubu, Aydın Doğan, Sözcü, Taraf, Cumhuriyet gazetesi dahildir. Sırası sonraya planlanmış olan Ciner Grubu, NTV’ye toplumumuzun sahip çıkması lazım. Dün barış için yapılan benzer yürüyüşün bütün medyanın özgürlüğünü korumak için organize edilip yapılmalıdır.” diye uyardı.

Türkiye’nin yavaş yavaş bir değişimin olacağını ifade eden Türker, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Şimdi son bir hafta Parlamento'daki ana muhalefet konuşmalarını dinlediğinizde daha seçime girerken AK Parti ile koalisyon kuracaklarını söylüyorlar. Oylar bölünmesin diye ana muhalefet partilerine giderse dolaylı olarak AK Parti’ye gidiyor, bunu kamuoyuna anlatacağız. Bu seferki stratejimiz bu. Mutlu insan mutlu Türkiye ile yapı oluşturup 7 Haziran seçimlerine gittik. Bu temamızı Türkiye’nin birliği için DSP’de el ele verelim sloganı ile gideceğiz.”