Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Boydak Grubu’na yapılan operasyona tepki gösterdi. Yapılan operasyonların hukuksuz olduğunu kaydeden Türker, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kastederek sitem etti. Türker, “Bu tür olaylarda ‘geçmiş olsun’ demeye korkuyor. Mesela Boydakların başına gelenden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı açıklama yapması gerekiyordu. Bu açıklama dün yapılan barış yürüyüşü kadar önemli bir açıklamadır.” dedi.

Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Kayseri’de Boydak Grubu’na yapılan operasyonla ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türker, Boydak Grubu’na yapılan operasyonla ardından dün 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklama yapmasının birbiriyle ilgili olduğunu vurgulayan Türker, “Derin yönetim dediğim anlayış Türkiye’yi ahtapot gibi sardı. Kendisini ayağına çelme takacak her şeyi, ortadan kaldırabilecek her yere yere gidip soruşturma yapabilir. Onlara yapılan suçlamaların asılsız olduğunu biliyoruz. Hakimler şimdilik öyle davrandı, inşallah bu anlayış devam eder.” diye konuştu.

Özel seçilmiş hakimlerin Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gönderildiğini iddia eden Türker, “Özel seçilmiş hakimler inşallah Kayseri’ye gitmez. Önceden büyükşehirlere gidiyordu, şimdi anlaşılıyor ki Anadolu şehirlerine de gönderilebilir.” açıklamasında bulundu.

Boydaklara yapılan Koza İpek Grubu’na yapılan doğru bir işlem olmadığının altını çizen Türker, yapılan bu operasyonların Türk ekonomisine zarar verdiğini bildirdi. Yapılan operasyonla, mülkiyetin güvence altında olmadığını açık bir şekilde ortaya koymakta olduğunu belirten Türker, “Çünkü bir insanın suçu olabilir yanlışta yapabilir, ekonomik anlamda itibarını otoritesini sarsacak bir polisiye girişimlere girmemek lazım. Yapılan yanlıştır, Boydak ailesinin mensuplarına geçmiş olsun.” dileklerinde bulundu.

Herkesin korktuğunu, hiç kimsenin vazifesini yerine getirmediğini dile getiren Türker, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tür olaylarda ‘geçmiş olsun’ demeye korkuyor. Mesela Boydakların başına gelenden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı açıklama yapması gerekiyordu. Bu açıklama dün yapılan barış yürüyüşü kadar önemli bir açıklamadır. Kendi üyelerine sahip çıkmayan, varlığını kendi üyelerinden aldığı aidat ile ödeyenler, haksız bir durum var mı, yok mu diye dikilmeyen anlayışın, derin yönetimin ahtapot kolları arasında olduğunu açıkça ortada görüyoruz.”