Ünal, Elbistan Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından Elbistan Polisevi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, insanların düşünce, bakış açısı ve siyasi tercihlerinin farklı olabileceğini belirterek, değerleri aynı olan ve o değerlerden beslenen insanların kardeş olduğunu söyledi.

AK Parti teşkilatının tüm kademeleriyle sürekli vatandaşla beraber olduğunu belirten Ünal, siyasetin kendileri için bir araç olduğunu ifade etti.

Siyaset yaparak millete hizmet etmeyi amaçladıklarını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Siyaset bizim için bir amaç değil, milletin dertlerini ve sıkıntılarını çözmek için bir araçtır. AK Parti olarak hedefimiz, büyük medeniyetler kurmuş bu aziz milletimizin karakterini, kimliğini ve değerlerini yaşatmaktır. Yapılan hizmetlerle değerleri yaşatmayı ve çocukların daha iyi bir dünyada yaşamasını sağlamayı amaçlıyoruz. Biz çocuklarımıza değerlerimizi aktaramayacaksak, bizim çocuklarımız, bizim uzaklaştığımız gibi bizden sonra da bu değerlerden uzaklaşacaklarsa o zaman bizim verdiğimiz mücadelenin anlamı nedir. Türkiye'nin, ateş çemberinin içerisinde bir insanlık adası gibi orta yerde durmasının sebebi, sahip olduğumuz değerlerdir." 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç de geçmişte imam hatip liselerinde eğitim gören bir neslin önünü kesmek adına tüm teknik liselerdeki gençlerin hayatlarının karartıldığını belirterek, AK Parti hükümetiyle yaşanan adaletsizliğin sona erdirildiğini kaydetti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ise kentin, hükümet yatırımlarından en üst düzeyde faydalanması için mücadele ettiklerini aktardı.

Konuşmaların ardından, yapılması planlanan yeni hükümet konağı ve çok programlı lisenin temel atma töreni ile yapımı tamamlanan 4 eğitim kurumunun açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kaymakam Tuncay Akkoyun, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kurum amirleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.