Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı bir yorumda hakaret ettiği iddiasıyla Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren 13 yaşındaki çocuğun babası, duruma tepki gösterdi. Türkiye'nin bölünme sürecine girdiğini iddia eden İ.E., "Ülkede bunlar olurken devlet, 13 yaşındaki bir çocukla uğraşıyor." dedi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan, ilköğretim 7. sınıf öğrencisi U.R.E. 2014 Mayıs ayında sosyal paylaşım sitesinde yazdığı bir yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ifade verdi. Rapor isteyen başsavcılığın talebi üzerine bugün anne ve babasıyla birlikte Balıkesir'e gelen U.R.E., Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi'nde muayene oldu.

Oğlunun sınıfta, arkadaşlarının gözü önünde bir suçlu gibi götürülmesine tepki gösteren baba İ.E., "Ben bir siyasi partinin ilçe sekreteriyim. Emniyette telefonlarım var. Beni arasalardı, çocuğumu alıp emniyete götürürdüm. Ege Üniversitesi'ni teröristler basmış, gençlerimizi öldürüyorlar. Para kasalarıyla devleti hortumluyorlar. 13 yaşındaki bir çocuk, bu yazılanların bilincinde mi acaba? Çocuğumun psikolojisini düşünüyorum. Çocuğumu arkadaşlarının önünden gelip almaları çok kötü." ifadelerini kullandı. Hastanenin savcılığa göndereceği rapora göre soruşturmanın akıbetinin belli olacağını söyleyen İ.E., sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından ise şu yorumu yaptı: "Buradan sesleniyorum. Savcılarımıza ve emniyet mensuplarına çoluk çocukla uğraşacağınıza ülkeyi bölünmenin eşiğine getirenlerle, ayakkabı kutularıyla kasalarla memleketi soyanlarla uğraşın."