Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Avni Gelendost, Türkiye'de hukukun ayaklar altına alındığı böylesi bir dönemin olmadığını söyledi.

Eğer bir ülkede savcılar, hakimlerin verdiği kararları inceleme yetkisi görür bir duruma gelmişse yargının siyasallaştığının en açık göstergesi olduğunu belirten Gelendost, 45 yıldır aktif gazetecilik yapan birisi olarak cumhuriyet tarihi süresince sıkı yönetim mahkemeleri de olmak üzere böylesi yargıya müdahale edildiği bir döneme rastlanmadığına vurgu yaptı.

Bir ülkede herkesin kendisini savunma adına yegane sığınacağı liman olduğunu belirten Gelendost, hukukun herkese lazım olduğunu adamına göre kişiye özgü hukukun olamayacağını kaydetti.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ve polis hakkında verdiği tahliye kararının engellenmesinin kelimenin tam anlamıyla bir hukuksuzluk ve hukuku ayaklar altına alma olduğunun altını çizen Gelendost, "Bir ülke düşünün ki hakim bir dava ile ilgili karar veriyor savcı tahliye müzekkeresini imzalamıyor. Bu olay Türkiye cumhuriyeti tarihinde bir ilk. Böylesi bir hukuk anlayışıyla ülkemiz ilk defa karşılaşıyor. Emir alınarak hukuk tesis edilmez. Hakimin mahkeme karanını imzalamak tıp ki misket oynayan çocukların oyun sırasında ben sana küstüm misketlerimi veri ver demek gibi bir şey. Bir ülkenin yargıçları ülkede hukuku tesis etmede hiç bir gücün boyunduruğu altına giremez. Ülkemizin geldiği noktada hukuk bitmiştir. Yapılanlar anayasal bir suçtur. Hukuk herkese lazım. Ben işime geldiğim gibi yargıyı şekillendiririm anlayışı ülkede hukuka güveni bitirir. Ülkemizde hukuk açısından gelinen nokta hiç iç acıcı değil." diye konuştu.