Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), pilotluk eğitimlerini tamamlamalarına rağmen havacılık işletmelerinde iş bulamayan pilotların durumunun analiz edilmesi amacıyla ‘pilot veri tabanı’ oluşturma çalışması başlattı.
Veri tabanı sayesinde; herhangi bir işletmede görev yapmayan pilotların toplam sayısı ve iş bulamama nedenlerine ilişkin elde edilen veriler ışığında hangi noktalarda eksiklikler olduğu tespit edilmeye çalışılacak.
SHGM bu çerçevede herhangi bir işletmede çalışmayan pilotlar için lisans türü, lisansı aldığı tarih ve geçerlilik süresi, sağlık sertifikası, dil yeterliliği, daha önce görev yaptığı havacılık işletmeleri ve mevcut iş başvuruları gibi alanları içeren bir form hazırlandığını bildirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden ilgili link aracılığı ile yapılacak başvurular neticesinde, herhangi bir işletmede görev yapmayan pilotların toplam sayısı ve iş bulamama nedenlerine ilişkin elde edilen veriler ışığında hangi noktalarda eksiklikler olduğu tespit edilmeye çalışılacağı ifade edildi. Herhangi bir işletmede görev yapmayan pilotların söz konusu formu doldurmaları talep edildi.