Turkish Review dergisi tarafından tertip edilen aylık Talking TR programında 19 Şubat’ta Türkiye’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ekseninde dış siyaseti ele alınacak.


Boğaziçi Üniversitesi’nin Ayhan Şahenk Salonu’nda yapılacak programda eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Uluslararası Kriz Grubu İletişim Direktörü Gazeteci Hugh Pope, NTV program yapımcısı Mete Çubukçu ve Uluslararası Antalya Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Tarık Oğuzlu söz alacak.


Turkish Review dergisi yayın yönetmeni Kerim Balcı’nın yöneteceği panelde Türkiye dış siyasetinin son dönemde Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da dönüşümlere nasıl cevap verdiği tartışılacak. Talking TR’nin kayıtları 19 Şubat saat 18:00-20:00 saatlerinde Turkish Review’in web sitesinde online sunum olarak da yayınlanacak.


Programda daha evvel Arap Baharı ve Suriye ve Kürt Açılımı konularıı masaya yatırılmıştı. Talking TR Koordinatörü Fatih Çiçen, bu etkinlikler ile birden çok amacı hedeflediklerini belirtti. Çiçen’e göre İngilizce etkinlikler, Türkiye ve çevresini tanımak ve ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreçleri tahlil edecek yabancı entelektüeller için bulunmaz bir kaynak. Çiçen programın seviyeli tartışmaya imkân tanıdığını dile getirdi. “Ülkemizin neredeyse bir cinnet ortamından geçmekte olduğu günümüzde, yapıcı ve karşılıklı saygıya dayanan böylesi bir tartışma ortamını oluşturmak önemliydi.” dedi.

Turkish Review Yayın Yönetmeni Kerim Balcı da Talking TR ismindeki TR kısalmasının hem başında bulunduğu derginin, hem de Türkiye’nin kısaltması olduğunun altını çizdi. “Biz konuşan bir dergi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz, bu arada da Türkiye’yi konuşuyoruz.” dedi ve ekledi: “Talking TR geleceğe yönelik bir yatırım. Yeni yetişen kuşak bilgiyi okuyarak değil, seyrederek almaya yatkın. Talking TR ile bilgi ve fikir görsel bir kalıba büründürülmüş oluyor.”

Feza Gazetecilik tarafından iki ayda bir yayınlanan Turkish Review dergisi yarı akademik bir dergi ve dört senedir yayın hayatında. Okurlarının çoğu ülke dışında olan dergi beş binin üzerinde aboneye ulaşıyor. Derginin online sürümüne www.turkishreview.org sitesinden ulaşmak mümkün.