Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bafra Şubesi 17. Olağan Genel Kurulu’nda Ünal Bandır başkan seçildi.

Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde, Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi'nin 17. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut başkan Turgut Seden ile Ünal Bandır’ın aday olduğu kongrede 1687 kullanıldı. 1645 oyun geçerli sayıldığı seçim sonunda Ünal Bandır 1282 oy alarak yeni başkan seçildi. Turgut Seden ise 362 oyda kaldı. 42 oyda geçersiz sayıldı.

Kongreye, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün de katıldı. Ünal Bandır yaptığı konuşmada, "Üyelerimize seçim öncesi verdiğimiz sözler doğrultusunda, Bafra’da bulunan alışveriş merkezleri ve firmalardan aldığımız indirimler, göreve geldiğimiz takdirde devam edecektir." dedi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ise yaptığı açıklamada, "Türkiye Emekliler Derneği, 102 şubesi bulunan bir kuruluştur. Çok canlı bir genel kurul oldu, katılımda yüksekti. Emeklinin kafasında beklediği bütün suallere cevap verdik. Beklentilerinde neler var? Onların hepsini ortaya koyduk. Yarın oluşacak bir hükümetten emeklilerin istekleri nedir? Onları sırasıyla sıraladık, 2000 sonrası intibak bekliyoruz. Promosyonların ödenmesini bekliyoruz. İlaç ve muayene paralarının üzerimizden kaldırılmasını bekliyoruz. Emeklinin çoğunun evi yok. TOKİ vasıtası ile başbakan kim olacaksa, bakanlar kim olacaksa, konuları hepsiyle görüşeceğiz. Derneğimizin öncülüğünde emeklilerimizin çoğunu ev sahibi yapacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi başkanı seçilen Ünal Bandır’ın yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Burhan Balakçı, Yusuf Çakır, Kevser Küçük ve Hasan Basri Kurt. Denetim kurulu asil üyeleri de şu isimlerde oluştu: Durmuş Köksal, Bayram Bircan ve Ekrem Keskin.