Türkiye Gazeteciler Federasyonu 8. Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara’da başladı. Kahya Otel’de yapılan genel kurul toplantısına ülke genelinden 200’e yakın delege katılıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından 82 meslek kuruluşunun üye olduğu merkezi başkentte bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun ülkenin en geniş katılımlı meslek örgütlerinden biri olduğunu belirten Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Kongremizde mesleki sorunlarımızı da masaya yatırma olanağı bulacağız.” dedi.

Karaca şunları söyledi: “Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak mesleki sorunların çözümü noktasında aktif bir faaliyet içerisindeyiz. 1998 yılında kurulan Federasyonumuz 17 yıldır, çağdaş demokrasiyle yönetilen ülkelerde uygulanan evrensel standartlardaki basın özgürlüğünü talep eden bir misyon üstlenmiştir. Bundan böyle de aynı talep doğrultusunda mesleki mücadelesini sürdürecektir. Bünyemizde bulunan 82 meslek örgütüne üye toplam 20 binin üzerinde meslektaşımızın temsilcisi olan Federasyonumuzun, 8. Olağan Genel Kurul’dan daha da güçlenerek çıkacağına ve birlik beraberlik noktasında örnek bir yapı sergileyeceğine olan inancım tamdır. Bu bağlamda kongremizin hayırlı olmasını diliyorum ve özgür basınımızın sesi olmaya devam edeceğimizi de özellikle ifade ediyorum.”