Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, medya çalışanları görev yaptıkları her yerde hükümet baskılarıyla karşılaştığına vurgu yaparak, TBMM’de gazetecilere yasak getirilmesine tepki gösterdi
TGS’den yapılan yazılı açıklamada, “Hedef gösterilen, hakarete uğrayan, polis şiddetine maruz kalan haberciler şimdi de meclis akreditasyonuyla baskı altına alınmak isteniyor. Meclis Başkanlık Divanı’nın AK Partili üyelerince yapılan yönetmelik değişikliğine göre basın mensuplarının Meclis kampüsüne girebilmesi artık davranış ve eylemlerine bağlı olacak. Yönetmeliğin denetimle ilgili bölümüne, ‘TBMM’nin güvenlik ve saygınlığını ihlal edici eylem ve davranışta bulunan medya çalışanlarının parlamento muhabiri kartının iptal edileceği hükmü konuldu.” ifadeleri yer aldı.

Parlamento muhabirinin bir yayınının ya da şahsi sosyal medya paylaşımının hükümetin hoşuna gitmemesi durumunda, çalışmasının engellenmesinin yolu açıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Halkın haber alma hakkını gözeten medya emekçilerine yapılan bu baskı yaşadığımız otoriterleşmenin açık göstergesidir. Gazeteciler haber yapmaya, yolsuzlukları, kirli oyunları yazmaya, söylemeye devam edecektir. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak Meclis Başkanlık Divanı’nı uyarıyor, aldıkları bu antidemokratik kararı geri çekmeye çağırıyoruz.” denildi.