Türkiye’yi çevreleyen kara hudutlarından 8 Nisan'da yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 504 şahıs yakalandı. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan toplam 257 kişi yakalandığı bildirildi.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 8 Nisan'da Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 346 Suriyeli, 43 Irak, dört Türk ve bir Kazakistan vatandaşı yakalandı. Türkiye’den Suriye’ye ise yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 17 Suriyeli, ayrıca hudut hattında 7 bin 17 karton sigara, 414 kilo muhtelif gıda maddesi, iki adet motosiklet, iki adet tabanca, 3 bin 684 gram uyuşturucu, bir adet cep telefonu, iki adet elektronik eşya, 81 bin 900 Suriye Lirası, 280 adet kozmetik malzeme, 10 adet büyükbaş / küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 85 Suriyeli, üç Pakistan ve iki Afganistan vatandaşı, Türkiye’den Bulgaristan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan iki Afganistan ve bir Bangladeş vatandaşı yakalandı.