Van’ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli 11 gümrük muhafaza memuru ile bir servis şoförü dün mesai bitişi eve giderken ortadan kayboldu. Memurların bulunması için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Hakkari’nin Üzümlü Gümrük Kapısı'nda görevli 10 gümrük memurundan da 10 Ağustos'tan bu yana haber alınamadığı belirtildi. Memurların PKK tarafından kaçırıldığı ihtimali üzerinde durulurken arama çalışmaları genişletilerek bütün bölgeye yayıldı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana 10 gümrük görevlisinden haber alınamazken, benzer bir olay da dün Van’da yaşandı. Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda saat 16.30'da mesai bittikten sonra 10 gümrük memuru ve 1 şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van'a gitmek üzere yola çıktı. Özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van'a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergahında araştırma yapıp, haber alınamayan 11 kişiyi bulmak için çalışma başlattı. Görevlilerin yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki memurlarla ilgili Van Valiliği, yazılı açıklama yaptı. 11 gümrük görevlisi ile 1 şoför olmak üzere toplam 12 kişiden haber alınamadığı belirtilen açıklama şöyle: "İlimiz Saray ilçesi Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde görev yapan 11 personel ve 1 şoförün bulunduğu minibüs 21.08.2015 Cuma günü mesai bitimine müteakip Kapıköy Gümrük Müdürlüğünden Van il merkezine gitmek üzere çıkış yapmıştır. Ancak, kendi araçları ile mesaiden ayrılan diğer personel tarafından söz konusu minibüsün arkalarından gelmediği fark edilmiş kendilerine telefon ile ulaşılamaması üzerine konu jandarmaya bildirilmiştir.

Kolluk kuvvetlerimiz, olayın haber alındığı aynı gün saat 18.30'dan itibaren derhal harekete geçerek arama ve tarama faaliyetine başlamıştır. Gece boyu süren çalışmalara rağmen ilgili personelden haber alınamamıştır. Arama çalışmalarına devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

10 Ağustos Pazartesi günü Yüksekova'dan Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'na vardiya değişimi için giden 10 memurdan da henüz haber alınamadı. Aradan 12 gün geçmesine rağmen haber alınamayan görevlilerin aileleri endişe içerisinde beklerken yetkililer de henüz bir açıklamada bulunmadı.