Genelkurmay Başkanlığı, Suriye hududundan Türkiye'ye kaçak olarak geçmeye çalışan Suriye uyruklu şahsın elindeki çantada 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay’dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 3’üncü Hudut Tabur (Şanlıurfa) Çiçekalan Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, bir şahsın elindeki bir çanta ile Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı giriş teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir.
Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye intikal eden HDT tarafından, söz konusu şahsa 'DUR' ikazında bulunulmuş, ikaza uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada, HDT tarafından yakalanmıştır. Suriye uyruklu olduğu anlaşılan şahsın çantasında yapılan aramada; iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet tabanca, bir adet tabanca şarjörü, dokuz adet tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen şahıs, silah ve mühimmat, Suruç / Kuyucak Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.”