Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden gelerek Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasına katılan Mercan Sönmez sosyal medyada gündem oldu. Hayat hikayesi, anlattıkları, sözleri, sorulara verdiği cevaplar, saygısı, güzel yüreğiyle izleyen herkesi duygulandıran Mercan Sönmez herkesi kendine hayran bıraktı.

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Mercan Sönmez, yarışmaya Merve ile birlikte katıldı. Yarışmada Mercan gibi Merve'de güzel sözleriyle hem yarışmacı Kenan İmirzalıoğlu'na, hem de izleyenlere kendini çok sevdirdi.

Yaz aylarında çiftçilikle, kış aylarında ise hayvancılıkla ilgilenip ailesine destek olan Mercan Sönmez, yarışmada 125.000 TL kazanmayı hedeflediğini ve hedefine ulaşması durumunda, bu parayla uluslararası e-ticaret projesini gerçekleştirmek istediğini söylemişti.

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan Mercan, şu ifadeleri kullandı: "Bizim oralardaki kızlar, erkenden geçim derdine düşüyor. Ben yarışmaya katılarak onlara umut ışığı olmak istedim. Çünkü bu yarışmaya katılmak benim hayatımda bir mucize..

Bir evde üç-dört kızsanız ve geçim sıkıntınız varsa; evlenmediyseniz ailenize yük oluyorsunuz. Çünkü siz evlenmeyi değil, okumayı seçmişsiniz. Bir şekilde aileye destek olmalısınız"

Bunun üzerine Kenan İmirzalıoğlu, şunları söyledi: "Ne demek Mercan, sen bu ülkenin vatandaşlarından birisin. Memleketinde o kadar zorluğun arasında üniversiteyi de kazanmışsın, bu çok önemli. Ben de bir çiftçi çocuğuyum, biz de babamıza çok yardım ettik tarlada. Fakat o da her zaman bizim okumamızı istedi. Çok şükür başarabildik ve şu an karşılıklı oturabiliyoruz iki çiftçi evladı olarak".

46 DAKİKALIK MUHTEŞEM PERFORMNSIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLA

.Mercan Sönmez yarışmadan 60 bin Türk Lirası ve milyonlarca insanın sevgisini kazandı.

Haber46 olarak, sadece Kahramanmaraş'ı değil, Anadolu insanını da en iyi şekilde temsil eden Mercan Sönmez'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İŞTE SOSYAL MEDYADA YAPILAN YORUMLARDAN BAZILARI

Mercan Sönmez

Mercan Sönmez