Türkiye Kamu Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu'nun 1 Mayıs Emek Bayramı'nı Adana’da kutlayacağını açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen’in 1 Mayıs Emek Bayramı'nı Adana’da ilk defa 10 binlerce memurun katılımıyla kutlayacağını ifade eden Arabacı, "Konfederasyonumuz tarafından yapılacak etkinliğe genel merkezimiz tarafından belirlenecek il temsilciliklerimiz ve bağlı şubelerimiz katılacaktır. Katılmak isteyen tüm şubelerimiz de istemeleri halinde temsilen etkinliğimizde yer alabilecek." dedi.

1 Mayıs etkinliğinin saat 10.00’da İnönü Caddesi’nde bulunan Adana il temsilciliği önünde başlayacağını dile getiren Ayhan Arabacı, "Buradan, İnönü Caddesi istikametinden, Atatürk Parkına kadar yürüyeceğiz. Atatürk Parkı önünde miting yaparak 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Genel Başkanımız İsmail Koncuk, 1 Mayıs etkinliği, günün anlam ve önemine uygun olarak, çalışma hayatında yaşanan problemleri dile getiren bir konuşma yapacak. 1 Mayıs’ı kavganın olmadığı, bayram tadında ama ülkeyi yönetenlerin hatalarını en net şekilde dile getirdiğimiz bir gün olarak kutlayacağız. Emeğin, alın terinin yerlerde süründüğü, gençlerimizin işsizlikten gelecekten umudunu kestiği, emeklilerin yok sayıldığı, çalışanların taleplerine kulak tıkandığı, taşeronlaşmanın zirve yaptığı, memurun iş güvencesine göz dikildiği bugün, Türkiye Kamu-Sen’e ve bağlı teşkilatlarımız 1 Mayıs’ı heba etmeyecek, Adana’dan, tüm Türkiye’ye seslenecek ve ülkeyi yönetme acziyeti içindekilere karşı sesini yükseltecektir." diye konuştu.

Arabacı, Adana'da kutlanacak 1 Mayıs etkinliklerine, Osmaniye, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahraman Maraş, Konya, Aksaray, Niğde, Karaman, Kayseri ve Kilis teşkilatlarının da katılacağını bildirdi.