Hopa’da yaşanan sel felaketi sebebiyle Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Temsilciliği mağdur durumdaki vatandaşlara su ve yiyecek yardımında bulundu.

Genel Başkan İsmail Koncuk’un talimatı üzerine Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Artvin Şubeleri Hopa ilçesindeki mağdur vatandaşlara ulaşarak bir kamyon su, ekmek ve helvanın dağıtımını gerçekleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İsrafil Bayrak başkanlığında hareket eden sendika şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçede sabah saatlerinde başladıkları yardım faaliyetlerine gün boyunca devam etti. Öğle namazına müteakip sel felaketinde hayatını kaybeden bir vatandaşın Hopa Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına da katılan sendika yöneticileri, Hopa’nın felaketten zarar görmüş mahalle ve köylerine giderek vatandaşların acısını paylaştı.

Sendika yöneticileri, beraberinde getirdikleri yardım malzemelerinin dağıtımını sağanak yağmur altında yaparak, vatandaşların sorunlarını da dinledi. Konuyla ilgili açıklama yapan İsrafil Bayrak çeşitli şikâyetler ile karşılaştıklarını söylediklerini, felaketzedelerin ilçede su ve elektrik kesintisinin devam ettiğini, kendilerine yeterince yardımın ulaşmadığını, yetkililerin medyada aktarıldığı gibi sorunlarına duyarlı olmadığını söylediğini belirtti. Özellikle siyasilerin ilk gün ilçeye gelip sonrasında sorunlara eğilmediklerinden dert yandıklarını anlatan Bayrak, görülen zararın ve can kaybının sanıldığından daha fazla olduğunu vatandaşlardan dinlediğini söyledi. Bayrak, bazı köy yollarının tamamen kullanılmaz durumda olduğunu, hatta bazı cenazelerin defin için köylere helikopter ile götürülebildiğini aktardı.

Yardım sonrası Artvin’e dönüş için hareket eden Türkiye Kamu-Sen ekibi, yağmurun devam etmesi sebebiyle Hopa’daki sel tehlikesinin sürdüğünü, kamu kurumlarının ise yoğun çalışmasına rağmen mağdur vatandaşların sorunlarının halen devam ettiğini gözlemlediği bildirildi.