Türkiye Kamu Sen Elazığ İl Temsilciliği, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan ve 31 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı ve Adıyaman’da bir askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Kerim Eflatun yaptığı yazılı açıklamada, "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken yakınlarına ve Türk milletine sabırlar diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Peygamberler şehri olarak bilinen, barış ve hoşgörünün adresi Şanlıurfa’da böylesine hain bir saldırının yapılması elbette milletçe hepimizi yaralamıştır. Öte yandan Adıyaman'da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir askerimiz şehit olurken, 2 askerimiz ise yaralandı. Adıyaman'da teröristler tarafından şehit edilen askerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Eflatun açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: "Yaşadığımız coğrafyada oynanan oyunlar, yürütülen politikalar ne yazık ki medeniyetin beşiği olarak kabul edilen bu coğrafyayı tam anlamıyla bir kan gölüne dönüştürmüştür. Küresel güçlerin tezgâhlarıyla komşu devletler birbirine düşürülmüş, İslam dünyası gözyaşlarına mahkûm edilmiştir. Türk milletinin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmak isteyen bu tür olaylara karşı milletçe karşı koymalı ve dün olduğu gibi, bugün ve yarın da bu oyunları hep birlikte bozmalıdır. Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak Suruç’ta ve Adıyaman’da yaşanan bu alçak saldırıyı bir kez daha lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve Türk milletine baş sağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Allah, bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermesin.”