Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-KKTC Özel Kuvvet ve Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Tatbikatları’nın Türkiye‘nin ev sahipliğinde Ankara’da yapılacağını bildirdi.

TSK’dan yapılan duyuruda, Türkiye ve KKTC’nin katılımı ile 20-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tatbikatların amacı, 2 ülke özel kuvvetleri ve arama kurtarma birlikleri arasında dostluk, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, birlikte harekât icra etme kabiliyetlerini geliştirmek olarak açıklandı.

2 ülke özel kuvvetleri ve doğal afet arama ve kurtarma unsurları arasında icra edilecek tatbikatlara, Türkiye ve KKTC’den 1'er özel kuvvet ve DAK timi katılacak.

VİYANA BELGESİ-2011 (VB-2011) DENETİMİ

Öte yandan, Türkiye tarafından 18-21 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nde Viyana Belgesi-2011 (VB-2011) kapsamında, denetimi icra edeceği ifade edildi.

Söz konusu faaliyete 4 kişilik Genelkurmay Denetim Timi’nin iştirak edeceği belirtilerek, ekibin denetimin tamamlanmasından sonra 21 Mayıs 2015 günü yurda döneceği kaydedildi.