Artvin’de hizmet veren Merkez Taksi Durağı şoför esnafı, Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini ile kazandıran Sıtkı Kahvecioğlu’na plaket verdi. Taksici esnafı, gelen ziyaretçiler için ne bir lokanta, ne bir tuvalet, ne çay içecek ne de oturacak bir yer olduğunu dile getirdi. Esnaf, bu eksiklerin bir an önce giderilmesi halinde hem ziyaretçilerin memnun olacağını hem de bölge halkının kazanacağını söyledi.

Artvin Atatepe mevkiinde, Kahvecioğlu Vakfı’nca yaptırılan 22 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin turizme kazandırılamaması taksicileri harekete geçirdi. Artvin Merkez Taksi Durağı çalışanları, Türkiye’nin en büyük Atatürk heykeline sürekli yolcu götürdüklerini ifade ederek, yolculardan aldıkları tepkileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Heykelin yapımında büyük emeği olan Sıtkı Kahvecioğlu'na Atatepe’de plaket veren taksiciler, aynı zamanda yetkililerden sorunlara çözüm bulunması konusunda dileklerini iletti. Merkez Taksi Durağı Başkanı Hüseyin Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, eseri Artvin'e kazandıran Sıtkı Kahvecioğlu'na teşekkür ederek plaket verdi. Konuyla ilgili problemlerin çözülmesini isteyen Başkan Öztürk, gelen misafir ve turistlerin sadece burayı görüp 5 dakikaya dönmek zorunda kaldığını belirterek, şunları dile getirdi: "Tekrar teşekkür ediyoruz Sıtkı amcaya, bu olağanüstü şaheser bir yapıyı Artvin'e miras olarak bıraktı. Türkiye'den ve dünyanın bütün yerinden bunu görmeye gelenler var. Artvin'e bir bacasız fabrika açtı. Ama gelen müşterilerimiz buraya geldiğinde beğeniyorlar ama bir taraftan da ne lokanta var, ne tuvaleti, ne de oturacak bir yeri var, dönüp gidiyorlar. Türkiye’nin Atatürk heykelini görmek için gelen misafirlerin taksi tutarak çıktıklarında çok merak ettikleri Atatürk heykelinde çay içecek bir yer bile bulamamış olmalarından duydukları rahatsızlığı belirtiyorlar. Bize de bunu şikayet ediyorlar, biz de yetkililere bunu sizlerin aracılığıyla söylemek istiyoruz."

Aldığı plaketle memnuniyetini dile getiren Kahvecioğlu, "Bu anlamlı plaketin verilmesi beni son derece memnun etmiştir. Bu ince davranışlarından dolayı Artvin şoförlerinin beni takdirle karşılaması beni son derece sevindirdi.” dedi.