Yeniden sandığa girilecek olan 1 Kasım Pazar günü Türkiye’nin özellikle Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu'nun sınıra yakın illerinde sağanak yağış bekleniyor. Marmara Bölgesinin batı kesimlerinde hafif sağanak beklentisi var. Seçim günü Ege ve İç Anadolu’nun geniş kesimi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimindeki illerde parçalı, az bulutlu ve bulutlu bir hava görülecek. Akdeniz bölgesindeki illerde ise havanın açık olacağı tahmin edildi.

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nun 26 Ekim-1 Kasım tarihlerini kapsayan tahminlerine göre; yaygın görülen yağışlı hava, doğuya doğru ilerleyerek seçim gününe kadar ülkenin büyük bölümünü terk edecek. Hava sıcakları ise mevsim normalleri ve civarında seyredecek.

Tahminlere göre bugün (26 Ekim) Doğu ve Güneydoğu illerinde kuvvetli yağışlar görülüyor. Hava sıcaklığı 8/13 derece civarlarında. Batı kesimleri hariç diğer iller de bulutlu ve parçalı bulutlu bir hava mevcut.

27 Ekim günü kuvvetli yağışlar Güneydoğu Anadolu’nun Hakkari ve dolaylarında görülecek. Karadeniz’in doğusu ile batısı, Doğu Anadolu ile Güneydoğu’nun batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var. Diğer yerde ise az ve parçalı bulutlu olacak.

28 Ekim günü özellikle Güneydoğu bölgesinde gök gürültülü sağanak geçişleri olacak. Doğu ve Karadeniz illerde yağmur görülecek. Özellikle Ege bölgesinde açık bir hava geri kalan illerde bulutlu bir iklim yaşanacak.

29 Ekim için hava tahmini hemen hemen bin önceki gün gibi olacak. Gök gürültülü sağanaklar Güneydoğu’yu etkisi altında tutacak. Güneydoğu illerindeki gök gürültülü sağanak yağışlar 30 Ekim günü de devam edecek. Yağışların doğuya doğru kaymasıyla birlikte ülke genelinde açık, az bulutlu ve bulutlu bir hava görülecek.

31 Ekim Güneydoğu illerinde hafif yağışlar olacak. Doğu Karadeniz ile özellikle Doğu’nun sınıra yakın illerinde yağış görülecek. Seçimin yapılacağı 1 Kasım günü ise ülkenin büyük bölümünde güneşli ve az bulutlu bir hava olacak. Doğu ve Güneydoğu’nun birkaç ilinde ise kuvvetli yağış tahmin edildi.