Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, eğitim çalışanlarının mesleki itibar erozyonu başta olmak üzere, eğitim ortamlarındaki olumsuzluklar, özlük haklarındaki çarpıklık, tayin ve terfilerdeki adaletsizlik vb. sorunlarla uğraşmak zorunda bırakıldığına dikkat çekti. Zor, Türkiye'nin son yıllarda eğitim sisteminin çöktüğünü söyledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi, üyelerini hukuki alanda bilgilendirmek için 'Hukuk ve Mevzuatı' semineri düzenledi. Canik Başarı Üniversitesi konferans salonunda yapılan seminerin açılışında konuşan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, Türkiye'nin, OECD ülkeleri arasında verimlilik listesinin son sırasında olduğunu ifade etti. Sefa Zor, "2013 PISA sonuçlarına göre oluşturulan eğitimde verimlilik listesinde, Türkiye'nin 30 OECD ülkesi arasında eğitimde en verimsiz ve etkisiz ülke olduğunu hatırlayalım. 900 bin kişinin Fen'den, 420 bin kişinin Matematik, 85 bin kişinin Sosyal ve 5 bin kişinin Türkçe'den sıfır çektiği, akademik başarı dibe vurmuştur.” dedi.

“20 milyon öğrencinin bizim, eğitim sendikasının organize edeceği akademik çalışmalarla, mesleki ya da sosyal gelişime yönelik organize edeceği faaliyetlerle bu renge, boyaya, milletin hakkına hukukuna saygı duyma düşüncesine katılmış dostların önerisine ihtiyaç var mı yok mu?” diye soran Zor, şunları ekledi: “İşte bu nedenlerle, eğitim sistemimizin problemleri ve siyasi söylemler içerisinde boğulmuş eğitim camiası adına Aktif Eğitim-Sen'in varlığı zorunlu hale gelmiştir."

'DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ'

Sendikalarını, millete olan borcunu ödeme fırsatı olarak gördüklerini belirten Zor, konuşmasına şöyle devam etti: "Devlet, millet kaynaşmasını ve toplumsal barışı sağlamayı amaç edinmiş olan Aktif Eğitimciler Sendikamızın, 10 Mart 2014'te açılışını yaptığımız Samsun Şubesi olarak, bu büyük hedeflere ulaşmak için belki küçük ama samimi adımlarla ilerlemek için çalışmalar yaptık. Bugün ise bir araya gelmemizin en önemli nedeni üyelerimizin karşılaşabileceği özel veya kurumsal bir problem karşısında, onların hak ve hukuklarını korumak ve her daim yanlarında olmak adına programımızın içerisinde sözleşme imzalayacağımız, bölgemizin en güçlü avukatlık bürosu olan Şenocak Avukatlık Bürosu'nu tanıtmak ve sosyal sendikacılık faaliyetleri kapsamındaki başarımızı idari ve hukuki alanda da zirveye taşıyacağımızın müjdesini vermek istiyorum.”

Zor, Cem Şenocak’a desteğinden dolayı teşekkür etti. Açılış konuşmasından sonra sahneye davet edilen Şenocak Avukatlık Bürosu Yöneticisi F. Cem Şenocak ve Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, 'Yerel Avukatlık Sözleşmesi' imzaladı. Avukat Cem Şenocak'ın büro olarak Aktif Eğitim Sen'li üyelere ne gibi katkılar sağlayacaklarına dair sunumu ardından sahneye Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkan Yardımcılarından Murat Bektaş gelerek, güncel mevzuat bilgileri verdi ve üyelerden gelen soruları cevapladı.