Kick Boks'ta Türkiye şampiyonluğu olan Osmaniyeli Müge Taşdelen (18), Türkiye şampiyonluğundan sonra Avrupa şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Milli takım antrenörü Kenan Karık ile çalıştığını ve hedeflerinin İspanya’nın San Sebastian kentinde yapılacak Avrupa şampiyonasında milli takım formasıyla başarı elde etmek olduğunu ifade eden Müge Taşdelen, “Mahallede komşumuzun kızı spora gidiyordu. Bir gün onu spor kıyafetleriyle gördüğümde etkilendim ve spor hakkında konuşmaya başladık. Ben de bu sporu yapabileceğime inandım ve babamın da desteğini alarak kick boksa başladım. Bu gün ‘iyi ki bu spora başlamışım’ diyorum. Artık, hedefimi daha da büyüttüm” dedi.

Şampiyonada iddialı olduğunu anlatan Taşdelen, şunları kaydetti:“Avrupa şampiyonasına, milli takım antrenörlerimizden Kenan hocam gözetiminde hazırlanıyorum. Bu benim için büyük avantaj. 2012’de Aksaray’da, 2013’de Adıyaman’da, 2014’de Ordu’da düzenlenen Türkiye şampiyonalarında üçüncülük elde ettim. Isparta’da düzenlenen şampiyonada birinci oldum. Bölge şampiyonluğum var. Bolu’da yapılacak milli takım hazırlık kampına çağrıldım. İyi bir hazırlık döneminden sonra İspanya’da Avrupa şampiyonu olmak istiyorum.”

Taşdelen’in kick boksa başladığında hareketsiz bir yapısı olduğunu, azimli çalışmasının mükafatını 8 yıl sonra Türkiye şampiyonu olarak aldığını ifade eden Antrenör Kenan Karık da, “Kızımızın başarısından dolayı çok mutluyuz. Buraya geldiğinde kendine güveni yoktu, hareketsizdi. Bu sebeple zor günler yaşadı. Antrenmanlara ilgisi sayesinde bu zorlukları aştı. Sporun kendisine kazandırdığı imkanlar ve çalışma azmiyle Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Arkadaşlarına örnek teşkil edecek bir başarıya ulaştı. Ona güveniyorum. İspanya’daki Avrupa şampiyonasından başarıyla döneceğine inanıyorum.” açıklamasında bulundu.