Yurtta 53 milyon 765 bin 231 seçmen, 25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere 08.00 - 17.00 saatleri arasında oy kullanacak.

Meclis’te temsil edilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) parti merkezlerinde kurdukları seçim koordinasyon birimlerinden sonuçları izleyecek. Parti liderlerinin ise sandıklar açılmaya ve resmi sonuçlar gelmeye başladıktan sonra genel merkezlere gelmesi planlanıyor.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtım işlemi 1 Haziran'da sona erdi. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu oyunu Konya’da kullanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise oylarını Ankara’da kullanacak. İstanbul’dan milletvekili adayı olan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş oyunu İstanbul’da, diğer Eşbaşkan Figen Yüksekdağ da Van’da kullanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise seçim günü İstanbul’da olacak.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.