Akpınar, derneğin Kahramanmaraş şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, çocuklarda cinsel istismar, çocuk evliliği, madde bağımlılığı ve entegre tedavi sistemleri konularında çalışma yapmak üzere yeni kurulan ve teşkilatlanma süreci içerisinde olan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti.

Halen 30 ilde şube ve temsilciliklerinin bulunduğunu anımsatan Akpınar, gönüllülük esasına göre çalışan bir dernek olduklarını ifade etti. 

 Toplumdaki en büyük eksikliklerden birini doldurmaya çalıştıklarını anlatan Akpınar, "Şu anda  sivil toplum kuruluşlarının çalışması için çok uygun bir ortam olduğunu düşünüyorum. Bunu da taşın altına elinizi sokmakla orantılı olduğuna inanıyorum. Türkiye siyaseti, geleceğin teminatı çocuklar üzerine kurulmalıdır. Bizler de bu doğrultuda projeler hazırlayarak fikirler ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi. 

Çocuk ve gençlerin kimi zaman kendilerini ilgilendirmeyen olaylara karışabildiğini anlatan Akpınar, şöyle konuştu:

"Örneğin, çocukların ve gençlerin Gezi Parkı odaklı gelişmelerde ailelerinin kontrolü dışında girme sebepleri araştırıldığında eğitim yetersizliğinden kaynaklandığını görebiliriz. Çünkü çocuklar burada neyi protesto ettiklerini bilmiyorlar. Bir adrenalin yükseltme... Aslında attığı taşın kimi camını kırdığını, neyin parasıyla alındığını bilmiyorlar. Ya da içinde düşmanca bir tavır var."

Akpınar, 12-14 yaş grubunun suça bulaşma yönünden tehlikeli bir dönem olduğuna işaret etti.

Açılışa, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, yazar Adrurrahman Dilipak ile diğer ilgililer katıldı.