Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Türkiye'nin yıllık kişi başına kullanılabilir su miktarının bin 500 olduğunu, bu sebeple su azlığı çektiğini söyledi.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, kamu kurumu olmanın verdiği sosyal sorumluluk bilinciyle, su tasarrufunun içerdiği hayati önemi, hazırladığı kitapçıkla, toplumun dikkatine sundu. Kullanılabilir nitelikte ihtiyaçları karşılamaya uygun su miktarının, dünyadaki toplam su stoklarının ancak binde 25’ini oluşturduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Türkiye’nin ise kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı yaşayan bir ülke olduğunu vurguladı.

Suyun tasarruflu kullanımının dünya genelinde büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Çetinavcı, şunları kaydetti: "Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 8 bin ile 10 bin metreküp olan ülkeler su zengini, 2 bin metreküpten az olanlar su azlığı çeken, bin metreküpten azı da su fakiri ülkeler arasında kabul edilmektedir. Türkiye, kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı yaşayan bir ülkedir. Suyun tasarruflu kullanımı, dünya genelinde büyük bir öneme sahip olmakla birlikte su azlığı yaşayan ülkemizde çok daha büyük hassasiyet gerektiren önemde bulunmaktadır. Suyun israfının önüne geçilmesi ya da bir başka ifadeyle tasarruflu kullanımının teşviki için eğitim kurumları başta olmak üzere bütün toplum dinamiklerine görevler düşmektedir."

Tasarruf kitapçığının BUSKİ Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi Müdürlüğü’nce hazırlandığına işaret eden Çetinavcı, kitapçığın Bursa ve ilçelerindeki ilköğretim okullarına dağıtımının yapılmaya başlandığını belirtti. Bununla birlikte BUSKİ’nin katılımda bulunduğu toplantı, seminer ve konferans etkinliklerinde de katılımcılara kitapçık dağıtımının yapılacağını vurgulayan Çetinavcı, çalışma ile tasarruflu su kullanımı bilincinin oluşumuna katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.