Yeni Akit'ten skandal Tuğba Özay başlığı. Yeni Akit'te bugün yayınlanann haberde ağlayarak yardım isteyen manken Tuğba özay'la ilgili skandal ifadeler yer verildi. Haberde "Manken Tuğba Özay'ın bacak gösterip aldığı çiftliği de mi varmış?" başlığı kullanılırken "Toplum ahlâkını ifsat etmekle vazifeli magazin gazeteleri ve internet sitelerinin çarşaf çarşaf yayınladığı baldır bacak fotoğraflarıyla tanınan ve podyumlara çıkarak müstehcenlikle cebini dolduran Tuğba Özay'ın yangından etkilenen Manavgat'ta çiftliği olduğu ortaya çıktı." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye orman yangınlarıyla boğuşurken ve doğusuyla batısıyla, Türküyle Kürdüyle, sağcısıyla solcusuyla bu felaketin acısını yaşarken Yeni Akit gazetesinin attığı başlık şaşkınlık yarattı. Bölgede yaşanan felakette  mankenlerin de, gariban köylülerin de, çeşitli sanatçıların da, işadamlarının da zarar gördüğü düşünüldüğünde atılan bu başlığın ne kadar gereksiz ve felaket günlerine yakışmayan bir ifade olduğu açıkça görülecektir.

Ülke olarak bu felakette zarar gören herkesin (ırkına, milletine, siyasi ve dünya görüşüne, cinsiyetine bakmadan) yanında olmalıyız ki tüm milletimiz şu anda bu ruhla mücadelesini sürdüüryor. Yaşanan felaketin acısını hepimiz ve herkes yüreğinde hissediyor. 

Tuğba Özay'ın da zarar gördüğü bu felaketi sırf manken olduğu için alaya almak, bırakın İslami değerlerle, en basit insani değerlerle bile bağdaşmamaktadır. Kaldı ki, dalga geçtiğiniz ve acısını küçümsediğiniz Tuğba Özay'ın çiftliğinde yanan hayvanlar da canlıdır ve sırf onların hatırı için bile acı duymak gerekir.

Ayrıca bu büyük felakette çaresiz bir kadının gözyaşlarını görmeyip, çıplak bacağını görmenin nasıl bir ruh halinin eseri olduğunu da anlamak gerçekten zor.

Oysa Tuğba Mzay videosunda bakın ne diyor:

 "Yaklaşık 1.5 saattir ağlıyorum. Çok büyük bir orman yangını yaşıyoruz. Diyecek bir söz bulamıyorum. Orada insanların evleri yanıyor, hayvanlar yanıyor. İçim yanıyor. Manavgat'a çok geçmiş olsun, hepimize geçmiş olsun. İnanın artık dayanacak gücüm yok"

Yani sadece kendisi için ağlamıyor. Başka insanlar için ağlıyor. Hayvanlar için ağlıyor. Manavgat için ağlıyor. TÜRKİYEMİZ için ağlıyor. Yani insan gibi davranıyor. İnsanlığın gereğitini yapıyor.