Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) ödüllendirdiği yazar, sanatçı ve fikir adamları Bayburt’ta buluşuyor. 33 yıldır gelenekleşen TYB ödülleri, Bayburt Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 18 Nisan'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Türkiye Yazarlar Birliği, internet sitesinden yaptığı açıklamada, bu yılın yazarları ödül töreni Türkiye’nin ihmal edilmiş bir şehrinde Bayburt’ta yapılacak. Türkiye Yazarlar Birliği’nin ilk defa 1981 yılında başlattığı 'Yılın yazar fikir adamı ve sanatçıları değerlendirmesi', kısaca 'Türkiye Yazarlar Birliği Ödülleri' olarak adlandırılıyor. 33 yıldır aksatılmadan sürdürülen Türkiye’nin en istikrarlı ödüllendirmesi edebiyat, ilim ve sanat çevrelerinde büyük ilgi ile karşılanıyor.

2014’ün yazar, fikir adamı ve sanatçıları, 1 Ocak 2015’te TYB Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç tarafından basın toplantısı ile açıklanmıştı. TYB ödülleri yılın ilk günü açıklanıyor, ödül alanlara beratları bilahare törenle veriliyor. Bu maksatla düzenlenen törenler ekseriya İstanbul ve Ankara’da yapılıyor. Tören, daha önceki yıllarda bir defa Bursa’da ve bir defa da Eskişehir’de yapılmıştı.

Bu defa yılın yazarları ödül töreni Türkiye’nin ihmal edilmiş bir şehrinde Bayburt’ta yapılacak. Edebiyat ve kültür tarihi açısından büyük önem taşıyan Bayburt, aynı zamanda Dede Korkut hikayelerinin anlatıcı kahramanı Dedem Korkut’un türbesinin bulunduğu yer. TYB ödüllerini kazanmış şairler, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, sinemeacılar ve televizyoncular, Anadolu’nun bu güzel şehrinde bir araya gelecek. Ödül töreninden bir gün önce, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Bayburt Üniversitesi’nde '90 Yaşındaki Delikanlı Âsım' başlıklı bir konferans verecek, ödüllü yazarlar ve sanatçılar üniversite öğrencileri ile buluşacak.