BİTLİS'in Sehi Ormanları bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Çatışmalarda 2 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi.
 
Sehi Ormanları'nda dün askerlerin arazi arama tarama çalışmaları sırasında, teröristler araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlatması sonucu uzman çavuş Samet Pişkin ve uzman onbaşı Eren Kılıç şehit oldu, 8 askerin ise yaralandı.
 
Bu saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı ve bugün devam eden operasyonlar sırasında bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Çatışmalarda 2 PKK'lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtilirken, yaralı asker ise Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
CİZRE’DE YARALANAN ÖZEL HAREKET POLİSİ ŞEHİT DÜŞTÜ

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesinde geçen perşembe günü PKK’lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanan Özel Hareket polisi 47 yaşındaki Atilla Güneş tedavi gördüğü GATA’da kurtarılamayarak şehit düştü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli iken geçici görev ile Cizre İlçesi’ne giden 20 yıllık polis memuru Atilla Güneş,  burada geçen Perşembe günü teröristlerin saldırısı sonrası ağır yaralandı.

Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Menteşe köyü nüfusuna kayıtlı Atilla Güneş, ilk tedavisinin ardından Ankara GATA’ya sevk edildi. Durumu ağır olan evli ve 2 çocuk babası Atilla Güneş akşam saatlerinde şehit oldu. Acı haber üzerine yakınları başkante hareket etti.

Şehit Güneş’in cenazesi yarın Ankara’da yapılacak törenin ardından Tokat’a getirilerek köyünde toprağa verilecek.

 
GENELKURMAY: BİTLİS'TE DEVAM EDEN OPERASYONDA 1 ASKER ŞEHİT OLDU, 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

GENELKURMAY Başkanlığı, Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyon sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay'ın açıklamasında çatışmada 2 teröristin de öldürüldüğü ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle: "22 Aralık 2015 tarihinde saat 12.00’de Bitlis ili Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyon esnasında Bölücü Terör Örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuştur. Çıkan çatışmada, iki Bölücü Terör Örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz"

ACI HABERİ ALAN ŞEHİDİN ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI
 
Bitlis’te, bölücü terör örgütünün el yapımı patlayıcıyı patlatması sonucu yaralanan ve hastanede şehit olan jandarma uzman çavuş İslam Çakar’ın Zonguldak’taki baba ocağına acı haber ulaştı.  
 
Zonguldak İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve bir grup asker, Kilimli ilçesine bağlı Subatan Mahallesi’ne geldi. Genelkurmay Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, Bitlis’te bölücü terör örgütünün el yapımı patlayıcıyı patlatması sonucu ağır yaralanan askerin tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu ifade edildi.
 
25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar’ın geçtiğimiz yılın Eylül ayında dünya evine girdiği öğrenildi. PTT’den emekli olan baba Şeref Çakar’a acı haberi veren askeri heyet, bir süre aileyi teselli etti. Her ihtimale karşı 112 ekipleri de evin önünde hazır bekledi. Şehidin evinin önüne Türk Bayrağı asıldı. Bir yıl önce evlenen İslam Çakar’ın dört kardeşi olduğu öğrenilirken, diğer kardeşi İhsan’ın kısa süre önce askerden geldiği belirtildi.
 
Anne Azime Çakar acı haberi alınca fenalık geçirdi. Şehidin annesi 112 ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.