Sıcak hava ile birlikte deniz sezonu da açıldı!.İşte bugün serinlemek için denize girip hayatını kaybedenlerin sayısı:

SAMSUN

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçelerinde serinlemek için denize giren 2 kişi boğuldu, 1 kişi kayboldu, 13 kişi ise kurtarıldı.

Atakum ilçesi İncesuyalı Mahallesi'nde Fatih Danışmaz (17) ve Erdal Eftal Erdoğan (17) arkadaşlarıyla birlikte denize girmek için sahile geldi. Denize giren Danışmaz ve Erdoğan akıntıya kapıldı. Durum güvenlik güçlerine bildirldi. Olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri Fatih Danışmaz'ın cesedini sudan çıkardı.

BATMAN

Batman Baraj Gölüne giren 2 genç boğuldu, Dicle Nehri'ne giren biri Afganistan uyruklu ise kayboldu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden arkadaşlarıyla piknik yapmak için Kozluk ilçesine bağlı Yanıkkaya köyüne gelen Mehmet Çağır (18) ile Ömer Altay (20) serinlemek için Batman Baraj Gölü'ne girdi. Bir süre sonra Çağır ve Altay'ın gözden kaybolması üzerine arkadaşları durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ile İl Afet Acil Arama ve Kurtarma Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı arama çalışmaları sonucunda Çağır ve Altay'ın cesedi sudan çıkarıldı. Cesetler, otopsi için Kozluk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

DÜZCE

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 25 yaşındaki genç denizde boğuldu.

Melenağzı plajında arkadaşlarıyla denize giren Suat Sebetçi (25), bir süre sonra dalgalara kapılarak gözden kayboldu.

Sebetçi'nin denizden çıkmadığını fark eden arkadaşları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Zonguldak Ereğli Sahil Güvenlik ekiplerince denizde yapılan arama sonucunda kısa sürede gencin cansız bedenine ulaşıldı. Denizden çıkarılan Sebetçi'nin cesedi, 112 Acil Servis ekiplerince Kocaali Devlet Hastanesi morguna kaldı

EREĞLİ

Ereğli ilçesinde, 14 yaşındaki çocuk, denizde boğuldu.

Ereğli-Alaplı karayolu plajlar mevkisinde denize giren Emre Öztürk'ün (14), dalgalara kapılarak gözden kaybolduğunu fark eden arkadaşları, durumu çevrede bulunan vatandaşlara bildirdi.

Denizden çıkarılan Öztürk, plajda bulunan can kurtaranların ilk müdahalesinin ardından sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Bu arada sahilde bulunan vatandaşların denizde bir kişinin daha boğulma tehlikesi geçirdiğini bildirmesi üzerine can kurtaranlar ve sahil güvenlik ekipleri arama-kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

ORDU

Ordu'da serinlemek için denize giren çocuk boğuldu.

Cumhuriyet Mahallesi mevkisinde arkadaşlarıyla serinlemek için denize giren Erdinç İlhan (15), akıntıya kapılarak kayboldu. Çevredekilerin yardımıyla baygın halde sudan çıkarılan İlhan'a, ilk müdahale sağlık ekiplerince olay yerinde yapıldı.

Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan İlhan, buradaki müdahaye rağmen kurtarılamadı.

SİNOP

Sinop'ta serinlemek için denize giren iki kardeşten biri boğuldu, diğeri tedavi altına alındı.
Kastamonu'nun Hanönü ilçesinden tatil için Sinop'a gelen ve kardeş oldukları öğrenilen Metehan Kabaca (21) ile Mahmut Kabaca (37) Gelincik Mahallesi Yuvam mevkisinde serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren ve çırpınmaya başlayan Kabaca kardeşlerin yardımına çevredekiler koştu.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde serinlemek için denize kişi boğuldu.

Alınan bilgiye göre, arkadaşlarıyla Sarısu sahiline gelen Semih Muhammet Temizce (35), serinlemek amacıyla denize girdi.

Arkadaşlarının uyarılarına rağmen kıyıdan uzaklaşan Temizce, bir süre sonra gözden kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi'nin sahil kurtarma ekiplerince denizden çıkarılan Temizce, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Temizce'nin cesedi, Kandıra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.