TC Cumhurbaşkanı ve Başbakan Çerkeslerin acısını paylaştı

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Başbakan Erdoğan Çerkes Sürgünü'nün yıl dönümü münasebetiyle KAFFED' e acınızı paylaşıyorum mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de bir ilk'e imza atarak Çerkeslerin acısını paylaşan mesaj yayınladı. Böylece Türkiye Cumhuriyet Tarihinde Çerkes Soykırım ve Sürgünü'nü tanıyan ilk Cumhurbaşkanı ve Başbakanı oldular.

Ulusal ve yerel basın manşetlere taşıdı

Soykırım ve Sürgünün 150 ci yılında Ulusal ve yerel basın Çerkes Soykırımına geniş yer verdi. TRT ve diğer özel Tv'ler Ana Haberlerinde sundular. Kanal7-Haber7,NTV,KanalD,SamanyoluTv,CNN,UlusalTv vb özel Tv'ler Rus Konsolosluğuna çelenk konulmasını ekranlarına taşıdılar. Bir çok haber sitesi de Ana Haber olarak Büyük Çerkes Soykırım ve Sürgünü'nü takip edenlerine aktardı.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Çerkes Dernekleri Federasyonu'nun Soykırım ve Sürgün'le ilgili afişlerini anacaddelere bakan reklam panolarına ve geçit korkuluklarına asılmasına müsade etti. Belediye otobüslerine Soykırım ve Sürgünü Anma Afişleri asıldı.İstanbul'da Yeşilköy Havaalanı koridorlarına Çerkes Soykırım ve Sürgünü'nü anlatan broşürler bırakıldı.

Türkiye'nin bir çok şehrinde Anma Programları gerçekleştirildi

Başta Ankara-İstanbul olmak üzere Samsun-Kayseri-Eskişehir-Kahramanmaraş-Tokat-Bursa-Sakarya-Kocaeli-Adana-Düzce vb gibi illerde bir dizi etkinlikler gerçekleştirilirken;Merzifon-Reyhanlı-Erbaa-Gebze-Uzunyayla-Göksun vb ilçelerde de Anma Programları gerçekleştirildi.

Onlar bizlerden fatihalar bekliyorlar

Çerkes Soykırımı ve Sürgün yolunda  şehid olanlar için Kur'an okundu,hatimler hediye edildi,mevlid okuldu.Dualarda Soma maden faciasında ölenler unutulmadı. Tarihi Eyüp Sultan Camii'nde ilk defa Adığebze ile dua edildi.Bu organizasyon Adıge Khase Çerkes Derneği ve Bahçelievler Kafkas Çerkes Derneği katkılarıyle gerçekleşirken KAFFED Ankara Kocatepe Camii'nde bir ilk'e imza atarak Çerkes Soykırımı ve Sürgünü için Mevlüt okuttu.